Idag kan man säga att jag blir rejält utmanad i bloggutmaningen. Dagens ämne är #planering. Hela min blogg handlar om planering i stort sett. Jag väljer att bjuda er på en pdf.

EN BRA ATT GÖRALISTA

Att få till en bra och fungerande att göra-lista är inte så svårt som det kan verka. Det handlar om att skriva ner allt, bestämma vad som är viktigt just nu och sedan göra ännu en granskning och bestäma vad som ska göras först.

När det gäller att göra-listan så är det viktigaste att den är skriven på ett sådant sätt att den är till hjälp i vardagen. Den ska vara enkel och begriplig.

MITT BÄSTA TIPS

Mitt bästa tips när det kommer till att göra-listan är att inte ha en massa olika listor utan istället lista allt på ett och samma ställe för att sedan välja därifrån. Det jag kallar för en brutto-lista. Risken med att ha många olika listor är att du blir splittrad och missar det som gäller just nu och så hamnar du i en situation där du antingen har för kort om tid eller där deadline redan är passerad. Allt på samma ställe och du behöver inte oroa dig för att glömma.

EN SAK I TAGET

När du sitter där med din lista så kom alltid ihåg att det är en sak i taget som gäller. Det är ingen större idé att försöka sig på att göra flera saker samtidigt. Det förlorar du tid på samt att kvalitén på det du gör blir sämre. Och kom också ihåg att när du väljer uppgifter för dagen så är det uppgift som bestämmer tiden och inte tvärtom. Alltså inte klämma in en stor uppgift när du får en lucka. Däremot kan du såklart påbörja den om ditt syfte med det är att faktiskt enbart påbörja och sedan planera in för vidare arbete nästa dag eller vid nästa möjliga tillfälle.

JAG BJUDER PÅ EN PDF

Idag bjuder jag på en pdf med hur du gör för att få till en bra att göra-lista. Skriv ut den eller lägg den där du hittar den på datorns skrivbord. Använd den när du känner dig överväldigad över allt du har att göra.

OM DU VILL LÄSA MER OM PLANERING

Om du känner att du vill läsa mer om planering så finns det gott om inlägg inom ämnet här i bloggen.

att göra-listan

 

En tanke om “Den där att göralistan

  1. Pingback: En saga om en tjej som hade mycket att göra ⋆

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *