Den 3 augusti drar vi igång en ny omgång med 5 AM-utmaning. Kanske har du semester och känner kanske att du fortfarande vill bara vara eller så känner du att det kan vara en bra idé att skapa sig en bra morgonrutin inför att arbetet drar igång igen. Vilket som är bra tycker jag för båda har ett gott syfte. Du väljer vilket som passar dig.

Nu när jag sitter och går igenom upplägget för de 10 dagar som utmaningen kommer vara så minns jag tillbaka till den första 5 AM-utmaningen som startade den 24 mars 2014. Den hade vi i 66 dagar för att verkligen sätta vanan. Då var utmaningen inte bara avsedd för andra utan även mig själv. Jag drog igång utmaningen för att jag själv ville bli bättre på att komma igång på morgonen. Det blev startskottet till THE 5 AM ACADEMY på riktigt och inspirationen till att skriva boken.

Jag satte mig och gick igenom det vi då skrev i den slutna grupp som vi hade. Vi hade verkligen roligt och delade med oss av våra tidiga mornar och de känslor och erfarenheter vi fick. Otroligt intressant. Ibland är det bra att se saker i retroperspektiv.

Mitt inlägg första morgonen:

dag 1: Dagens 05-06: (24 mars)
Uppstigning: Inga problem. Väckarklocka på 04.55 och färdigklädd och utanför dörren kl 05.00.
Morgonens chock: Hjälpes vad fåglarna kvittrar. Det var nästan för högt för mina öron. Och hunden fattade nästan inte att det var sant att han fick gå ut så tidigt.
Morgonens möte: GP-budet.
20: Powerwalk. Man kommer inte långt på 20 minuter men det var helt klart skönt att komma ut och röra på sig och väcka kroppen.
20: Skrev veckans planering och mina veckomål. Nu har jag koll på vad jag ska göra och vad som händer. Stora peppen är Qoola Qvinnors inspirationsdag på torsdag då jag ska föreläsa bland andra.
20: Hade inte förberett vad jag skulle läsa så jag bara tog en bok ur bokhyllan. Blev en bok om försäljning. Läste lite om hur man ska tänka kring samarbeten. Intressant.
Morgonens note to self: Ingen bra idé att låta hunden gå lös. Massor med harar ute tidigt på morgonen.

Och dag 2:

dag 2: Dagens 05-06
Uppstigning: Det gick men inte lika lätt som igår.
20: Idag blev det träning av mage på vardagsrumsgolvet. Lite farligt eftersom jag var så trött och jag säkert hade kunnat somna om jag inte varit så fokuserad.
20: Jag ska till Stockholm idag så jag gjorde en plan för det. Vad som ska med. Vad jag ska tänka på. Lite så.
20: Läste några artiklar på nätet om personlig utveckling. Bland annat en om mindset och hur viktigt det är att verkligen bestämma sig.
Morgonens känsla: Väldigt dimmig. Det tog nästan hela timmen innan jag kunde få ordning på mina tankar. Se fotot så förstår ni vad jag menar.
Morgonen note to self: med fokus så går det att få saker gjort trots bedövande trötthet.

1909276_10152306359633398_672308590_o

En deltagare skrev så här efter 1 vecka:

Så härligt att komma i gång på morgonen, en vecka med uppstigning kl 5 bakom mig, resultat.
1. Piggare
2. Mer energi
3. Mindre sötsug
4. 2 kg i vikt har försvunnit

Det är inte helt enkelt att skapa nya vanor men när resultaten syns blir det värt det. Eller hur? Den här utmaningen är 10 dagar för att du ska få verktygen för att ta fram din morgonrutin och du påbörjar att sätta vanan att utföra den.

Här är länken till utmaningen.

tikka (1)

2 tankar om “Dags för en ny omgång med 5 AM-utmaning och lite nostalgi på det

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *