cykeltur till blomsterhandelnJag förstår inte hur jag kan glömma bort hur vackert jag bor men det är väl så att den dystra vintern lägger i allt i ett dunkel. Idag blev jag påmind när familjen och jag tog en cykeltur till röda ladan där den fina blomsterhandeln ligger.

cykeltur till blomsterhandelnCykeltur till blomsterhandeln

I en gammal röd lada finns en vacker blomsterhandel, Nicolinas, där jag älskar att handla mina blommor. Nu när sommaren är här har de öppnat bakgården och ställt fram trädgårdsblommorna. För mig är det självklart att jag tar mig dit istället för till en stor känd butik som förvisso har lägre priser men saknar känslan.

Idag köpte jag Lavendel och blå Lobelia till mina krukor ute på altanen. Hemma har jag redan två rosa Pelargoner som väntar på att planteras ner i sina krukor. Det doftade bedövande gott med lavendel i cykelkorgen.

cykeltur till blomsterhandelnKohagen vid havsviken

Att cykla i det vackra vädret är helt klart en fröjd. Efter besöket i blomsterhandeln cyklade vi förbi den stora kohagen vid havsviken. Fantastiskt vackert. Vi bor bara ett par minuter ifrån så det är ett ganska självklart utflyktsmål för oss. I alla fall när vi känner för att komma iväg lite men inte vill åka långt. Idag var korna längst bort i hagen så vi såg de bara som små prickar. de brukar hålla sig borta vid vattnet när det är varmt.

Jag fick inte med fågelskådrartornet på mina bilder men precis nära där vi står finns ett sådant. Det kommer ofta fågelskådare hit och tittar på fåglarna i viken.

 

cykeltur till blomsterhandeln

cykeltur till blomsterhandeln

cykeltur till blomsterhandeln

Det här är rampen upp till fågelskådartornet.

cykeltur till blomsterhandeln

 

2 tankar om “Cykeltur till den lokala blomsterhandeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *