Coachklienter berättarVad säger ni om ett inlägg då och då där coachklienter berättar? De jag coachar kommer till mig av olika anledningar men främst handlar det om planering och fokus. De behöver hjälp att hitta bra sätt att få saker gjorda och hitta en planeringsmetod som fungerar.

Men alla har sin historia och sina resultat.

Coachklienter berättar

Idag träffar vi Kicki som är Ekonomisk PT. Detta är hennes berättelse:

Visste du att genom att trotsa mig själv och säga nej så slår jag vakt om min status som den som bestämmer. Det visste inte jag heller men när jag väl insåg det så fattade jag varför jag ofta drabbades av “skjuta upp sjukan” Men väl hos “doktor Dorro” så insåg även jag var mina knutar satt.

Coachklienter berättarBusiness & Mindset  – thats me ! Jag heter Kicki Westerberg och är på det stora hela superstrukturerad och en planeringsfreak. Under mängder av år har jag jobbat mot klockan, eller med klockan kanske man ska säga. I min gamla bransch så mäter man tid, massor av tid, hela tiden. Ner till 10 minuter av en timme, 8 timmar per dag, 52 veckor per år. Du hör ju själv hur det låter, känner att jag blir stressad av att bara lyssna på eländet, numera.

2014 bytte jag riktning i mitt liv, från traditionell revisionsbyrå med anställda till Ekonomisk PT och onlineföretagare. Jag lärde mig massor om sociala medier, wordpress, redigering av ljud o bild och andra tekniska lösningar. Företagare har jag varit i 23 år i år. Friheten att bestämma över mig och mitt företag är och har alltid varit det viktigaste för mig. Men många år av FÖR mycket jobb och FÖR lite frihet gjorde att jag tillslut måste byta spår. ⠀

Jag är tidsoptimist – trallala

Just tidsuppfattningen har alltid varit min akilleshäl. Jag är riktigt bra på att skapa affärsmässiga mål, relevanta projekt men när jag kom till den minsta beståndsdelen att realistiskt lägga x antal uppgifter per dag då gick det oftast åt skogen. Det jag hade tänkt att veckan och dagen skulle innehålla var en hel omöjlighet med de arbetsuppgifter som jag har idag. Observera att detta gäller min uppfattning av tid, när det gäller andras planering så ser jag direkt om de stoppar in för mycket under en vecka.

Det där med att ta order då?

Jag har aldrig gillat att ta order, som den entreprenör jag är. Att vara anställd är inte min grej. Det bästa jag vet är att få göra saker på mitt sätt När jag vill. När jag har bestämt mig för det.

Mötet med Dorro

En coach behöver en coach, så är det även om du inte tror det. Fast jag är utbildad coach inom business och utbildar entreprenörer som vill skapa lönsamma företag så kör jag fast ibland. Precis som alla andra. Det var då jag ringde Dorro. Jag hade ett behov av att förstå varför jag trasslade till min vardag rent tidsmässigt. Jag kände mig aldrig nöjd med det jag åstadkom och när jag sköt upp saker så fick jag riktigt dåligt samvete. Det var där Dorro kom in. Fördelen med att jobba med en coach är förutom att coachen har lärt sig att ställa rätt typ av frågor att när du ska svara på dem så hör du hur tokigt ditt eget resonemang låter. Att diskutera tid och min tidsuppfattning med proffset Dorotea fick mig att ta ett steg tillbaka och se på mig och min vardag på ett helt nytt sätt. Plötsligt fick min vardag en helt ny ton. Det gick liksom ihop på slutet.

Vad blev resultatet för mig?

Jag har genom att jobba med Dorro gjort två viktiga insikter om hur jag fungerar.

  1. Att skjuta upp saker – de saker som jag sköt upp var alltid små och ganska obetydliga, egentligen. Men efterhand så växte sig obehaget i magen trots att skadan var liten. Men inte invändigt. När jag förstod att det var min egen ovilja att ta order som stod i vägen så upphörde beteendet direkt.
  2. Under mer än 25 år har jag räknat timmar och minuter i mitt jobb. Att alltid tidrapportera så hade satt sina spår. Det var svårt för mig att investera i tid idag som genererar intäkter långt senare. Att känna mig nöjd med min dagliga prestation var mitt mål. Även den här insikten fick mig att förstå att jag numera lämnat “tidsträsket” bakom mig. Det var ok att inte prestera i kronor och ören varje timme.  

Dorotea är en av de som jag inspireras av när det gäller begreppet tid som jag fortfarande tycker är både intressant och lite svårgreppbart. Att vi i vår moderna värld ofta letar efter mer tid, ostyckad tid och fler timmar på dygnet.

Så tack Dorotea för inspirerande samtal!

Om Kicki

Kicki Westerberg är revisorn som skapade ett liv i frihet som Ekonomisk PT. (Ekonomisk PT= Personlig Tränare i ekonomi, med syfte att skapa ett fritt och lönsamt företagande med fokus på både mjuka och hårda värden). Numera jobbar jag digitalt över hela landet. Mitt företag är uppbyggt runt det som är viktigt för mig nämligen frihet och kreativitet. Jag brinner för att hjälpa entreprenörer att hitta sina strategier för en lönsam verksamhet. Jag är godkänd revisor, auktoriserad redovisningskonsult, utbildad diplomerad coach, certifierad NLP Business Master Practitioner, även intresserad av mental träning och personlig utveckling. Efter många år med bara siffror jobbar jag nu med hela entreprenören. Jag jobbar med enskild handledning, utbildning av grupper, håller föreläsningar & workshops.

Du hittar Kickis hemsida här och hennes Instagram här.

En tanke om “Coachklienter berättar: min egen ovilja att ta order stod i vägen

  1. Pingback: Bullet Journal - att ta hand om en surdeg - Kicki Westerberg - Ekonomisk PT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *