Citronvatten vs planering

citronvatten vs planeringÖnskar du en förändring så krävs det att du ändrar hur du gör saker. Om du vill få bättre ordning hemma så kan det vara bra att se över sina städrutiner. Om du önskar hinna med att träna tre gånger i veckan så är det klokt att se över din planering och hitta mellanrummen. Vad är din mirakelkur? Citronvatten eller planering?

Rutiner efter eget tempo

Rutiner skapas genom att ihärdigt göra något nytt eller annorlunda. Du ser över hur du gör idag och vad som krävs för att du ska nå det resultat du önskar. En rutin är det den dagen du gör det nya utan att tänka efter först. Det kan ha tagit dig en vecka eller ett år beroende på storleken på förändringen och i vilket tempo du valt att göra din förändring. Ibland behöver man ta en sak i taget.

citronvatten vs planeringSålla bland alla förslag

Varje dag skrivs det om mirakeldieter, nya planeringsappar och träningsprogram som ska hjälpa dig med alla problem du har. De är alla den bästa lösningen du någonsin hört om. Om du ber om hjälp inför en förändringsprocess så kommer du få hur många förslag som helst på vad som är det bästa tillvägagångssättet.

När du får alla förslag på hur du kan göra så gäller det att du sållar den information du får. Du kan säkert snabbt lokalisera vad du tror kommer fungera för dig och vad som är helt fel. Några saker kommer kännas underliga men värda att prova. Antagligen har du inte lyckats tidigare för att du har försökt liknande lösningar om och om igen och är det någon helt nytt du ska ta tag i så kan det kanske vara värt att ta flera steg utanför boxen när du ändå håller på.

citronvatten vs planeringCitronvatten vs planering

Jag håller ordning mitt liv genom att vara noga med att anteckna och planera. Falsk trygghet? Kanske. Men det fungerar för mig. Jag har testat citronvatten på morgonen för jag har hört att det ska vara bra men jag förstår inte riktigt grejen. Det är gott men resten förstår jag inte. Jag trivs inte att gå på gym för att träna utan tränar helst hemma och för att må bra vet jag att rött kött inte är bra för mig.

Det är nämligen så att det som fungerar för mig kanske fungerar för dig eller så gör det inte det. Det finns ingen universell mirakelkur men det finns en mirakelkur för mig och en för dig. Du fattar helt grejen med citronvatten och älskar pulsen på gymmet. Det är bra. Vi har alla våra rutiner och vi skapar hela tiden nya eller så förfinar vi de vi har.

citronvatten vs planeringMin coaching

I min coaching letar jag efter din mirakelkur. Det som passa dig och kommer göra att du får det du önskar med rutiner som fungerar i din vardag. Hur vet jag vilken som är din mirakelkur? Du säger det till mig och jag får dig att förstå att du vet precis vad du behöver göra.

10 tankar om “Citronvatten vs planering

 1. Emma Hällbacka säger:

  För mig sätter citronvattnet på morgonen tonen för hela dagen 😀 Det gör att jag börjar dagen på en positiv balans liksom, både rent vätskemässigt men också energi/tankemässigt. Jag har liksom börjat dagen med ett aktivt val att göra något bra för mig, och chansen är större att jag fortsätter så då 🙂

 2. Sandra säger:

  Förstår vad du menar men tycker inte det riktigt går att jämföra dom där två punkterna. x) att inte förstå grejen med citronvatten är typ som att inte förstå grejen med att äta grönsaker, anser jag… ????

  • Dorotea säger:

   Absolut! Det jag mer syftar på är att alla rutiner passar inte mig. Citronvatten är ett av de förslag som vimlar runt och bara för att det är bra för någon så behöver inte det vara bra för någon annan. Så ja, du har helt rätt det är samma som att inte äta grönsaker samtidigt som det gör stor skillnad för vissa i sitt byggande av bättre och fungerande rutiner. Även om det kanske är en detalj i sammanhanget.

 3. Helena Roth säger:

  Visst är det så, att det som är Rätt för mig är just det. Rätt för Mig. Och kanske helgalet för dig. Mitt liv (och min omgivnings!) blev mycket enklare när jag verkligen förstod det att rätt sätt för mig är ett sätt för alla andra, att testa, elelr inte. Och att det finns massvis med olika rätta sätt, och nått passar alltid någon.

 4. Lisa säger:

  Jag skrattar gott när jag läser detta idag, för jag har precis bloggat om hur i friden jag skall få till min träning.
  Jag får nog bena upp mina dagar lite mera och p l a n e r a .
  Jag har nog alldeles för mycket som jag vill göra jämt.
  Måste jag ge mig på en bullet journal i alla fall? 😉

  Jag tänker nog börja med att planera min morgon.
  Hur jag egentligen vill starta dagen.

  Ha en fin lördag Dorotea! 🙂

 5. Dorotea säger:

  Då passade det här inlägget rätt i tiden då. Bullet Journaling är fantastiskt praktiskt och kul. Framför allt om man redan tycker om att pyssla.

  Att börja med att planera morgonen är ett mycket bra försva steg. Lycka till och välkommen tillbaka!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *