Asså ojoj! Att hålla på med att bygga företag är verkligen det roligaste jag vet samtidigt som det är så otroligt utmattande. Det svänger hela tiden.

Entreprenör kontra företagare

Ena dagen är jag full med energi och ser glasklart vad jag ska göra. Nästa dag känns allt svårt och överväldigande. För mig är detta att vara entreprenör i kombination med att vara företagare. Dessa är nämligen inte samma sak. En entreprenör är den kreativa personen som drivs av idéer och den där känslan som kommer av en riktigt bra idé. Företagaren är den som förvaltar och genomför. Man kan vara både och eller bara den ena. Entreprenören som inte är företagande kommer ha svårt att ta sig framåt. En idé dör ju om den inte får näring.

Jag råkar vara både entreprenör och företagare. Jag är ju trots allt planeringsexpert vilket ju gör att jag per automatik är organisatorisk. Jag är en person som genomför även om jag inte alltid älskar det. Ibland vill jag bara vara entreprenör och spruta ur mig idéer och skissa fram hur det ska bli och sedan låta någon annan genomföra. Jag genomför men jag genomför inte allt. Ibland märker jag att en idé inte alls var så bra som jag tänkte från början eller så inser jag att det är för tidskrävande och då lägger jag ner det. Jag gör inte sådant som jag ser inte kommer att bära. Det är slöseri med tid

Att bygga företag

Just nu är jag inne i kärnan av byggandet av ett företag. Det ska fixas en ordentlig affärsplan, ordnas med hemsida, erbjudandet ska formuleras och en massa administrativa uppgifter ska hanteras. Det är roligt nästan hela tiden men stundvis vill jag bara gå och gömma mig. Det är läskigt på samma gång och rädsla är inte en rolig känsla. Jag skulle lätt kunna välja att bara strunta i att göra det jag har bestämt men min envishet tillåter inte det.

Vad är jag rädd för?

Vad är jag rädd för då? Det vanliga skulle jag säga. Det där att inte räcka till eller tiden inte ska räcka till. Ja, faktiskt. Jag ger mig in i ett nytt område så jag har inte riktigt koll på hur mycket tid de olika momenten i jobbet kommer att ta. Den känslan tycker jag inte om men jag har bestämt mig för att ta det som det kommer. Jag kan inte ha alla svar från början. Det får bli lite trial and error.

Socials!

Som jag berättat så startar jag alltså ett företag där jag kommer att jobba med att skapa strategier för sociala medier åt företag. Det kan vara bara en strategi eller en strategi och även en del av genomförandet ute i sociala medier. Med strategi så menar jag allt arbete som ligger bakom för att skapa en bra närvaro ute i de olika kanalerna. Det gäller att lära känna sin målgrupp och skapa relationer.

Relationerna är superviktiga och det är den biten jag älskar med sociala medier och också den biten jag kommer trycka mycket på i samtalen om byggande av ett varumärke. Därför heter det nya företaget SOCIALS. Jag älskar att vara social och jag älskar de relationer jag har skapat online.

Jag hoppas att du följer med på min nya resa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *