Bujon en plats för allt

Jag använder inte min Bullet Journal enbart för planering utan jag samlar ALLT där. Idéer, strategier, dagboksanteckningar och sidor där jag har kul medan jag skapar. Självklart är huvuddelen min dagliga planering och mina mål men det andra gör det liksom roligare. För mig är det meditativt att sitta och doodla och färglägga och det känns inte viktigt om det blir snyggt och perfekt. Bujon är min plats för allt och den är inte för andra att titta i utan att fråga först.
Bujon en plats för allt

Både användbart och skoj

Igår kväll satt jag och tittade på serie och gjorde en sida för bloggar jag läser och en sida som jag kallar för när jag känner mig nere. Jag läser många många fler bloggar än de som står i listan men jag kan villigt erkänna att jag inte tänkte efter före. Det kommer bli en hel del skrivet runt omkring.

Jag kände för att rita lite och då tänkte jag att en sida med saker som gör mig glad eller på bättre humör kan vara trevligt att ha. Kanske tittar jag aldrig på den igen men jag hade trevligt medan jag gjorde den och ibland räcker det. Bujon en plats för allt

En plats för allt

Att jag kan samla alla mina anteckningar och planeringar på samma ställe känns så otroligt bra. Förut skrev jag på vanligt papper som blev till högar med med en massa spridda anteckningar vilket inte var speciellt greppbart för mig.

Visst får jag köpa nya anteckningböcker lite på löpande band men de har jag stående i hyllan daterade och kan på så sätt ta fram rätt bok vid rätt tillfälle. Väldigt praktiskt tycker jag. Och för dig som gör samma sak fast i dokument i datorn, det går precis lika bra. Jag råkar vara en papper och penna person så det analoga passar mig perfekt.

Bujon en plats för allt

Vad fyller du din bujo med om du har någon? Har du ingen utan är mer av en digital person finns det något du hellre skriver för hand?

6 tankar om “Bujon en plats för allt

 1. Karina Svensson says:

  Jag har nyligen börjat. Efter att ha kasserat 3 kalendrar som jag inte känd mig nöjd med för 2017 beslutade jag mig för att prova på Bujo-andet. Lite försiktigt med spiralblock och ”vanlig” anteckningsbok först. Men för några veckor sen bestämde jag mig för en ”riktig” journal när jag såg att den gick att köpa här där jag bor.
  Gillar verkligen att skriva för hand och älskar pennor och block. Är nog lite gränslös där. Skulle kunna handla hur mycket som helst av den varan.
  Till att börja med blir det planerings sidor, sida för uppföljning och visioner.

 2. Sofia says:

  Vad smart med en sida för inspiration när man känner sig nere. Är ju toppen att kika på när man känner sig lite ur balans 🙂 Och snyggt det blev också!

  • Dorotea says:

   Låter som du börjat i rätt ände. Provat dig fram för att hitta din grej. Det där med kärleken till anteckningsböcker känner jag igen. Så bra att kunna använda de till något mer än att titta på för att de är fina 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *