Jag har skrivit på den nya boken sedan före sommaren 2016 och idag skickades boken till tryck. Det är en lång resa att skriva en bok och varje gång tror jag att detta kommer aldrig att bli klart. Den känslan kom över mig flera gånger även denna gång men jag hade fel igen. Ibland är det allt bra härligt att fel.

Ensam med min text

Det är något speciellt när en bok går till tryck. Det går inte att ändra sig längre och inga ändringar till varken text eller design kan göras. De eventuella fel som gled igenom kommer finnas i den tryckta upplagan och driva en till vansinne fram till nästa tryckomgång. Man känner sig aldrig klar. Inte jag i alla fall. Det är ett beslut man fattar. Klart. Färdigt. No more.

Den här gången valde jag att inte gå ut med vad boken handlar om och anledningarna till det är flera. Två av dem är att förlaget bestämmer när det dags och att jag inte ville bli störd under skrivprocessen. Jag ville vara ensam med min text (förutom förläggare och redaktör förstås). Men nu är det dags. Nu ska jag äntligen avslöja bokens titel för er. Det känns spännande och nervöst.

Dags att avslöja bokens titel

Känner ni er redo att få veta vad boken heter nu då? Jag är i alla fall helt redo att avslöja det för er. *Trumvirvel* … Boken heter:

Jag ska bara
Omslag: Nette Lövgren Design

 

Det är en bok som handlar om prokrastinering, skjuta upp saker och göra dem senare istället. Jag skriver om varför det blir så. Jag går bland annat igenom vad som händer i hjärnan, hur beslutsprocessen går till och skillnaden mellan kortsiktiga och långsiktiga beslut. Sista kapitlet är en verktygsdel där du kan jobba med att ändra ditt beteende och skapa en ny vana. Tanken är att boken ska hjälpa dig att få bukt med ditt uppskjutarbeteende.

I bokhandeln den 16 mars 2017

Boken finns att köpa i bokhandeln från och med den 16 mars men från och med idag har du möjlighet att beställa en signerad bok av mig. Boken skickas till dig samma dag som den finns att köpa för allmänheten.

Jag vill såklart förhandsbeställa en signerad bok!

 


Fotograf: Åsa Stiller

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *