Många av oss tillbringar hela dagar framför en skärm. Det är dator, iPad, teve eller mobil. När det inte jobbas så är det sociala medier som hägrar för många. Vi fyller våra hjärnor med intryck som vi sedan går runt med i huvudet och inte riktigt alltid vet vad vi ska göra av.

Jag jobbar oerhört mycket med datorn. Jag skriver, gör min marknadsföring, har utmaningar, fakturerar, ser på föreläsningar och har coaching via Skype. Eftersom datorn är mitt främsta verktyg så får jag acceptera att det blir väldigt mycket skärmtid men jag är ändå inte tillfreds med det. Jag tycker inte om det riktigt.

Min lösning på det är att med jämna mellanrum boka in arbetstid helt utan skärm. Så kallad skärmFRI tid. Jag stänger alltså ner alla mina tekniska apparater och sätter mig med papper och penna. Oftast handlar det då om att strukturera upp tankar jag har eller sätta idéer på pränt. Då behöver jag sitta och klottra och dra streck och göra ringa kring ord. Det är på det sättet mina föreläsningar och kurser växer fram. Det kan även vara när jag gör en långsiktig planering. Mina planeringar gör jag alltid för hand först. Jag får bättre överblick då och så vill jag ha en överskådlig planering på väggen vid mitt skrivbord förutom i min mobilkalender.

Jag rekommenderar att du också hittar sysselsättningar i ditt arbete där du inte behöver använda dig av skärm. Att arbeta på olika sätt ger energi och ökar kreativiteten och det är inte så dumt tycker jag.

 

IMG_1199

2 tankar om “Boka in skärmFRI tid då och då

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *