Måndag är min favoritdag i veckan vilket jag redan skrivit här i bloggen förut. Anledningen till det är för att jag känner att måndagar är en dag att börja om på. Ny vecka, nya utmaningar, nya misstag och nya framsteg. Perfekt!

När du gör din veckoplanering/dagsplanering är det viktigt att inte glömma att lägga in tid för återhämtning och nöje. Tid för dig själv eller umgänge med andra är otroligt viktigt för att ha energi till att göra allt det andra som ska bli gjort varje dag.

Det är viktigt att ha en balans mellan det som är ”måsten” och det som är återhämtning och nöje. Det får inte bli så att måstena tar överhanden eftersom det leder till stress, missnöje och i värsta fall utbrändhet. Var försiktig med det. Gör till en vana att boka tid i kalendern för det som ger dig återhämtning och som för dig är ett nöje att göra.

Om du inte är van vid att tänka på detta kommer här några förslag på hur du kan göra:

– Fundera på vad du helst vill göra för återhämtning och vad du helst gör som nöje.
– Boka in återhämtning och nöje i kalendern för denna vecka.
– Välj en dag/tid då du alltid har tid för detta. Lägg in det som en återkommande aktivitet. I många av kalendrarna för mobil och dator kan man kryssa för att aktiviteten läggs in automatiskt varje vecka. På så sätt kan du inte ”glömma” den.
– Se över dina planeringar från tidigare och se om du kan se balansen mellan ”måsten” och återhämtning. Hur ser det ut?

återhämtning

En tanke om “Boka in återhämtning och nöje i din kalender

  1. Pingback: Att frigöra tid – Dorotea Pettersson, Personal Planner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *