bocker-jag-last-i-ar

Jag har läst många böcker i år. På fotona ser ni inte ens en fjärdedel av de böcker jag plöjt genom men trots det har jag inte uppnått det mål jag satte inför år 2016. Jag vill idag prata om de böcker jag läst i år och ett mål icke uppnått. Varför? För att det är så verkligheten ser ut. Alla mål uppnås inte.

ETT MÅL ICKE UPPNÅTT

När jag satte mål inför 2016 hade jag som ambition att läsa minst en skönlitterär bok i månaden. Detta för att jag främst läser facklitteratur och för att jag kände att jag behöver läsa sådant som inte är arbetsrelaterat. Det jag ville uppnå med det var att ge mig själv stunder för vila men också det att jag tycker om att även läsa skönlitterärt.

Men jag kan säga att det har inte gått speciellt bra. Målet är inte på något sätt uppnått. Jag har läst fem skönlitterära böcker i år. Hemingwayboken ni ser i stapeln räknas inte. Den läser jag varje år. Det är en go-to bok jag tar till när jag behöver göra något kravlöst.

böcker jag läst i år

MÅNGA BÖCKER HAR DET BLIVIT

Detta betyder inte att jag inte har läst. Det har jag. Massor. Uppskattar att jag läst mellan fem och sex böcker i månaden. Jag borde såklart skriva ner vilka böcker jag läser med det glömmer jag bort varje år. Kanske ett mål för 2017?

En av anledningarna till att det blivit så mycket läst är såklart för att jag skrivit bok i år och jag har behövt läsa in mig extra mycket på ämnet jag skrivit om. Så det har blivit många böcker inom samma ämne vilket är helt okej för min del.

INGET MISSLYCKANDE

Bara för att jag inte fått till att läsa de där skönlitterära böckerna så ser jag det inte som ett misslyckande. Jag förstår snarare att det är så här det är. Jag tycker verkligen mest om att läsa facklitteratur och någon gång då och då tar jag till en skönlitterär. Jag tror att jag tänker låta det vara på det viset. Jag trivs med det.

Just nu har jag tre böcker liggandes som väntar på att bli lästa. Kanske blir det av under julledigheten. Kanske inte.

böcker jag läst i år

2 tankar om “Böcker jag läst i år och ett mål icke uppnått

  1. Finurliga fröken says:

    Jag har faktiskt satt som mål att läsa 12 böcker nästa år. En varje månad. För att jag älskar att läsa men gör de så sällan. Hoppas på att jag klarat mitt mål om ett år. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *