Jag har en lugn lördag idag. Ljusen är tända, spotify spelar behaglig musik och jag sitter med ett papper framför mig och försöker få mina snurriga tankar att hamna på papper istället för att göra volter i min hjärna. Fast ja, nu bytte jag aktivitet till att blogga visst vilket känns helt okej eftersom det främst är bloggtankar som snurrar.

MYCKET TANKE MEN LITE VERKSTAD

Året är slut tankarna och snart är det ett nytt år tankarna” har satt igång. Jag vet aldrig när det händer men när det kommer gäller det att jag tar tag i pennan och skriver ner allt. Jag glömmer lätt nämligen. Just nu är det främst bloggtankar som snurrar men jag vet att det inom kort kommer övergå i att göra en utvärdering av 2016 och göra en plan för 2017. Jag använder alltid mellandagarna till det men idéerna och projektupplägget finns med i tankarna under längre tid. Det är som med mitt skrivande, mycket tanke och väldigt lite verkstad till en början och sedan kommer allt på en gång.

BLOGGTANKAR UTAN RESULTAT

Jag har bloggat sedan 2005. Då var det en blogg om dottern, familjelivet och mammaledigheten och nu är det den här företagsbloggen. En blogg behöver utvecklas och hitta nya spår med jämna mellanrum. Ämnet behöver inte bytas ut men lite nyheter då och då är bra och det är här tankarna snurrar just nu. Jag vet inte vad det hela kommer landa i men idéerna är många, ambitionen är hög. Men jag vet hur jag fungerar. Jag målar med stora penseln först och tar efter hand en mindre och mindre pensel tills jag hittar min kärna. Ett otroligt kul arbete. Jag har ingen aning vad det kommer bli den här gången faktiskt så jag är själv väldigt spänd och nyfiken. Oavsett vad det blir så kommer det inte synas förrän nästa år.

VILAN OCH KREATIVITETEN I CENTRUM

Den här helgen har jag en lugn helg. Vi ska inte iväg någonstans med familjen och vi har inte heller några hemprojekt att ta tag i. Så jag tar det lugn och låter kreativiteten styra. Visst har jag några saker på min agenda men jag tänker att de gör jag om jag får lust. Ibland känner jag att det är okej. Det jag inte gör i helgen det planerar jag in under nästa vecka. Det brukar fungera bra.

Att vila är viktigt. Och det är alltid intressant att se vad som händer om jag låter vilan och kreativiteten stå i centrum. Faktiskt kan det bli vad som helst eller absolut ingenting. Imorgon kväll vet jag.

bloggtankar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *