Tävlingen är nu avslutad. Vinnaren utses på söndag.


Bloggkalas hela dagen lång.Idag är det dags för bloggkalas. Hurra! Jag som älskar kalas så väldans mycket tycker såklart det här är superroligt och jag hoppas du också ska ha roligt idag. Du är varmt välkommen.

Ett bloggkalas fullt med innehåll

På ett kalas brukar det hända saker och så även på detta. Här kan du läsa vad som händer idag.

Samtalen
Under dagen vill jag att samtalen ska ligga i centrum för när man går på kalas pratar man med människor. För det mesta. Ibland pratar man med familjens hund och det går också väldigt bra. Eftersom detta är ett virtuellt kalas så blir samtalen inte så naturliga men det tänker jag råda bot på. Samtalen kommer ske i kommentarsfältet

Film om mina tjänster
Du bjuds på filmvisning där jag pratar om mina tjänster och mina tankar om youtube. Jag älskar att göra söndagsfilmen, som jag förövrigt inte alls har glömt bort. Jag vet att jag är skyldig er söndagsfilmer. Eftersom jag tycker det är så roligt med film så tänker jag utveckla den delen och det pratar jag om i filmen bland annat.

Popcorn är helt valfritt.

Give away
Jag har lovat en give away och det löftet håller jag såklart så under dagen och fram till torsdag (24/8) sker tävlingen i kommentarsfältet. På torsdag klockan 18:00 stängs kommentarsfältet ner.

För att delta i tävlingen om denna give away behöver du följa instruktionerna kring samtalen som kommer nedan.

Bloggkalas hela dagen lång.Min tjänst & produktpalett

Detta är en blogg och här delger jag min kunskap inom området tid, planering, struktur, tidsbeteenden och allt möjligt kring vardag i stort. Bloggandet ger mig massor med glädje och energi framför allt när du som läsare ger dig till känna i kommentarerna.

Men utöver min blogg så har jag också tjänster och produkter inom samma områden som jag skriver om. Tjänster som kan hjälpa dig att komma på djupet med din tid och din vardag. Det är coaching, mina böcker eller digitala kurser. Du väljer bäst det som passar dig.

Jag jobbar ständigt med att skapa ett brett utbud inom min ganska så snäva nisch. Detta gör jag för att jag vill att det ska finnas något för alla.

Det är helt okej om du kommer hit för att läsa på bloggen men jag rekommenderar dig ändå att ta en titt på tjänsterna. Kanske finns det något som passar dig och är precis det du behöver för att förbättra eller optimera din vardag.

Jag har skapat denna palett med mina tjänster för att du snabbt och tydligt ska kunna se vad som ingår. Beskrivning och pris för varje tjänst hittar du under fliken tjänster.

tjänster Dorotea Pettersson

Filmtajm

Hör mig berätta om min coaching och mina övriga tjänster samt om mina tankar om youtube i framtiden.

Tanken var att den här filmen skulle ha ett intro, lite musik och ja allt det där man vill ha i en film men min filmkamera bestämde sig för att strejka i sista stund så nu är det bara en film helt rakt upp och ner. Inställningen på kameran är fel och jag står fel i bild men vet ni, jag är inte den som låter småsaker påverka mig så ni får ta mig som jag är.

Då kör vi filmtajm:

Give away och samtalen

Samtalen och min give away sammanfaller denna gång.

Vad är det för give away då? Jag klurade en bra stund på vad jag skulle tävla ut denna gången. Jag har mycket att välja bland men det är ändå inte helt lätt tycker jag. Jag bestämde mig till slut för en av mina digitala tjänster. En digital kurs som jag tycker att alla kan ha nytta av. Den hjälper dig att komma framåt och skapar möjligheter som sträcker sig långt in i framtiden.

Kursen heter Mål genom hela livet och vänder sig till dig som vill arbeta med mål på ett djupare plan. Du ser in i framtiden och skapar långsiktiga mål och tar sedan ner målen till en daglig nivå. Det handlar om din planering, dina steg framåt och uppnådda mål.

För att delta behöver du göra det här:

1. Du behöver svara på frågan som finns i kommentaren ovan din.

2. Du skriver en fråga till nästa person som kommenterar. Det kan vara: Vilken är din favoritfärg eller hur känner du för måndagar? Det behöver inte vara komplicerat på något sätt.

Självklart finns det redan en fråga i kommentaren för dig som blir först på bollen idag.

Låt inte detta avskräcka dig från att delta i tävlingen utan hänge dig och ha roligt med att läsa alla frågor som kommer och vad andra har svarat.

Lycka till och hoppas att just du vinner.

Bloggkalas hela dagen lång.Du är alltid välkommen

Tack för att just du kom idag. Det är alltid trevligt att ha besök tycker jag. Det ger extra glitter till min vardag och ger mig energi att skriva vidare. Jag älskar att skriva och blir glad om det jag skriver ger dig som läser glädje också.

Så kom ihåg: Du är alltid välkommen hit!

26 tankar om “Bloggkalas hela dagen lång

 1. Dorotea says:

  Hej du som kommenterar först. Vad roligt att du vill vara med och samtala, ställa frågor och tävla om dagens give away.

  Min fråga: Vad har varit det bästa hittills idag?

 2. Linda Brolin says:

  Det allra bästa hittills idag eller det som påverkade mig mest var min morgonpromenad ner till viken som ligger några 100 meter från mitt hus. Luften var frisk och skön och jag kände att detta kommer bli en fantastisk dag.

  Min fråga: Vad är din största dröm som skall inträffa under september månad?

  • Susanne Nordhqwist says:

   Vilket härligt nytänk! Kul och kreativt med blogg kalas!
   Min största dröm under september är att jag har fått mitt drömjobb!

   Min fråga Vilken är din största utmaning när det gäller planering

 3. Susanne Nordhqwist says:

  Vilket härligt nytänk! Kul och kreativt med blogg kalas!
  Min största dröm under september är att jag har fått mitt drömjobb!

  Min fråga Vilken är din största utmaning när det gäller planering

 4. Kicki says:

  Min utmaning i planeringen är att hitta balans mellan jobb och privatliv. Detta bloggkalas är helt underbart. Min fråga till nästa är: hur hanterar du situationer där allt går fel? Ledsen? Släpper du det och gå vidare eller hur gör du?

  • Susanne Nordhqwist says:

   Vilken intressant fråga ; Jag försöker få perspektiv på varför det gick fel, och vad lärde jag mig. Sen brukar jag tänka vad gör det om hundra år och släpper det 🙂 men ibland finns det en tagg kvar och då måste man titta varför finns det kvar. Vilka rädslor triggas i mig

 5. Efwa Lönnquist says:

  Hej! Vad kul med bloggkalas! Kunde inte komma in på bloggen från telefonen tidigare eftersom det ”pågick arbete med webbplatsen”. Men nu är jag här.
  När jag såg att dagens give away var kursen ”Mål genom hela livet” tänkte jag att det skulle kunna vara något för mig. Jag har alltid trott på att skriva ner sina drömmar och när jag för drygt 10 år sedan skrev om att jag ville åka till Provence på skrivarkurs kunde jag inte ana att jag bara tre år senare faktiskt flyttade dit. Ja så pågick det under flera år, jag skrev ner mina drömmar och mål och sedan ”hände det”. MEN, det är ett stort men. Efter att jag uppfyllt min stora dröm om att flytta till Provence har det inte varit lätt att hitta nya drömmar att uppfylla. Det blev för mig, precis som med många andra som gjort stora förändringar i sitt liv, som ett tomrum. Vad fanns det mer att önska, att drömma om. Visst har jag lyckats skriva ner smådrömmar men det där som skulle kunna vara en dröm att uppfylla är inte lätt att hitta.
  Men nu ska jag försöka hitta ett svar till Linda. Eftersom jag senaste månaden tänkt att jag behöver strukturera upp mitt arbete på ett nytt sätt och har gjort ett ganska grundligt arbete med att få till något som känns bra och som fungerar. Är min största dröm under september att jag både kommer att följa mitt nya sätt att arbeta och samtidigt ha tid att njuta av mitt liv i Provence. Okej, det var nog lite otydligt. MIn dröm är att när september är slut ska jag ha följt min struktur för arbetsdagen och ha jobbat till 50 % klart med de projekt jag jobbar med nu.

 6. Efwa Lönnquist says:

  Svarar på Susannes fråga också eftersom jag visst glömde att skriva en ny fråga.
  MIn absolut största utmaning när det gäller planering är att göra en realistisk tidsbedömning på delarna i ett projekt. Jag tror alltid att det tar mindre tid än det gör i verkligheten.

  Min fråga: Det jag undrar är vilka hjälpmedel du har när du planerar.

 7. Anna says:

  Åh, världens bästa koncept ju! Dorotea, du är en pärla! Varför har man inte bloggkalas oftare? ????
  Mitt svar på frågan ovanför är…
  Jag har lätt att planera men har ibland svårt att förutse hur lång tid det jag planerat kan ta… Om jag exempelvis planerar in ”admin” i 2 h så slutar det ibland med att jag svarat på ETT mail under hela denna tid… Näe inte riktigt. Men det händer. Blir galen. Har börjat köra 1-3-5 metoden och det har verkligen hjälpt. Men ja, det är min största utmaning!
  Min fråga till nästan: Vad skulle du investera i om du fick 1 miljon kronor?

  • Efwa Lönnquist says:

   Tack för påminnelsen om 1-3-5 metoden. Jag har tittat på Doroteas klipp förut men glömde visst bort den sen. Det är ungefär så jag gör men nu ska jag få mer fokus.

 8. Jennifer says:

  Åh hjälp vilken svår fråga.. Vad skulle jag investera i om jag fick 1 miljon kronor! Jag tror att det skulle gå till en lägenhet eller radhus. Just nu bor min lilla familj i en hyresrätt men vi behöver större, så investera i en bostad (eller iallafall handpenningen) skulle det nog bli. Min fråga till dig härnere är: När du känner att du behöver ta tid för dig själv och göra något som gör dig glad, vad gör du då?

 9. Laura says:

  Jag instämmer i kören av glada tillrop – vilken fantastiskt kul idé med kalas!

  Mitt svar: När jag känner att jag behöver ta tid för dig själv och göra något som gör dig glad, så bokar jag bort en heldag, lägger mig raklång i soffan med en stickning i högsta hugg, och ser på Netflix HELA DAGEN. Ibland natten. Dessa tillfällen är mina livsviktiga andningshål för att inte bränna ut mig; min version av mindfulness. 😉 Sen kan jag kliva ut ur min bubbla med förnyad energi och entusiasm för allt.

  Min fråga: vilket styr hur du mår allra oftast – dina tankar, dina känslor eller dina handlingar?
  (t.ex. kan du tänka dig glad med ett glatt minne, eller blir du glad av en promenad i skogen, eller måste du redan vara glad av andra skäl?)

 10. Finurliga fröken says:

  Vilket fantastiskt kalas du har ordnat för oss . Älskar det! Och så roligt att få läsa andras frågor och svar. Så mycket kloka människor och smarta frågor.

  Vad styr mitt mående mest?
  -jag tror omständigheterna runt mig oftast styr mitt mående. Men om jag inte mår allt för dåligt kan jag ändra det med musik, en promenad, någonting jag tycker om att göra.

  Min fråga till nästa person: vad tycker du mest om med dig själv?

 11. Maria - pt, hälsopedagog och löpcoach says:

  Vad kul idé med ett bloggkalas, och vilken fin giveaway!!
  Svaret på frågan vad tycker jag mest om med mig själv? Jag är en lyhörd och ambitiös person, som trots att jag har många pusselbitar i mitt liv att lägga så tar jag mig tid att hjälpa andra. Jag tror det är viktig balans för världen om alla både ger och tar <3
  Hur prioriterar/planerar du din tid när du har mycket att göra?

 12. Maria says:

  Roligt att läsa alla inlägg tack vare bloggkalaset! När jag har mycket att göra är prio 1 regelbunden sömn och mat. Prio 2 lite frisk luft varje dag (20-30 minuter). Sedan en tydlig, tidsatt att göra lista oftast utifrån deadline. Jag avsätter tid typ streckar almanacka i t ex kommande vecka för att se till att få ner tempot. Är noga med att förfrågningar om uppdrag inte tas för rätt på den intensivq perioden. Jag prioriterar arbete som faktureras och skjuter viss administration, utbildning etc framför mig. Är tydlig med maken om läget så han tar ett större ansvar för barnen men ibland släpper jag såklart ”allt” när de behöver mig en stund.

  Fråga härnäst: hur gör du för att ta paus från en idé, ett dilemma eller något grubbleri som fångat dig (väl mycket)?

 13. Perly says:

  När jag sitter fast i något så brukar jag försöka gå iväg ett tag, oftast genom att göra en kopp te eller plocka undan grejer som är på fel plats, ”små städa”.

  Hur prioriterar du på helgen? Ex. en chans att komma ikapp med ”jobb” (á städa etc.) eller en helig tid då vila/kul gäller.

 14. Helena says:

  Tack för ett trevligt samtalskalas och en mycket fin give away!
  Mitt bästa sätt att ta en paus på är att vara i naturen. Packa en liten ryggsäck med termos, frukt och macka och ge mig av till en fin plats. Helst åker jag ut i skogen där jag bara ”är”. En tur till havet eller näraliggande fält/ängar är också mycket rogivande!
  Min fråga till nästa blir: Hur tänker du om att dela med sig..hur delar du med dig..?Det kan gälla ”välgörenhet”, stödja projekt eller dela med sig av sin/din egen tid?

 15. Helena Roth says:

  Oh Helena, vilken fin fråga – den gillade jag!

  Jag tänker mycket om att dela med mig, och gör det, på många sätt, och allt mer, ju äldre jag blir (visare?). Jag delar mer än gärna vidare andras alster, i den mån det är lämpligt, liksom jag gärna delar med mig av egna alster, kunskaper, erfarenheter och visdom. Körde för ett par år sedan en utmaning till mig själv, att bjuda på etthundra gratis coachingtimmar (i formen CoachWalk eller CoachTalk) och det var fantastiskt. Både att jag fick ihop etthundra pers som vill testa, men också att kunna genomföra dessa etthundra coachingtillfällen helt utan förväntningar, att bara komma dit, så öppen jag förmådde. Det var coolt!

  Det finns ju ett talesätt som heter Sharing is caring och det skriver jag under på!

  Min fråga till nästa:
  När satte du dig senast i rollen som nybörjare – dvs, när testade du senast på nånting som du aldrig gjort förut – och hur kändes det? Var det härligt, pirrigt, nervöst, räddhågset, obekvämt?

 16. Charlotta says:

  Hej va kul!
  Förra året tog jag ”paus” och gick ett år på folkhögskola, textillinjen. Det var en längtan att lära mig sy, men det blev så mycket mer, textila material, ullklippning, vävning, färgning, screeentryck och mönsterkonstruktion och en del sömnad.. Jag njöt av att experimentera, pröva och utforska mitt uttryck i det textila och upptäcka möjligheter i materialen.

  Ibland är det bara att komma igång med ett nästa steg som behövs för att man ska börja gå mot sitt mål.
  Vilket är ditt ”nästa steg”?

 17. Miia says:

  Ett stort grattis och roligt upplägg.. första gången jag faktiskt läser alla kommentarer oxå! Så härliga och underbara frågor med bra svar!

  Mitt nästa steg är att ta ett steg tillbaka.. efter lite coachning så går jag för många steg frammåt vilket inte alltid gynnar i alla mål sammanhang.. så ett steg bakåt och fördjupar mig bättre innan tar ett steg fram igen..

  Om du fick ge tillbaka till värlen lite av det du har fått, till vem och vad skulle du ge då?

 18. Eva says:

  Hej! Har precis ”trillat in” här och det verkar finnas så mycket bra läsning, men har bara precis börjat kolla…
  Vilken svår fråga, finns så mycket att vara tacksam för. Jag skulle ge tillbaka av det jag jobbar med och brinner för, verksamhetsutveckling, till en liten behövande organisation med knappa resurser, men med goda intentioner och värderingar.
  Min fråga: Om du har något du borde ta tag i, träning, organisering, planering etc, vilket är ditt bästa råd för att komma igång?

 19. Catarina Thors says:

  Mitt bästa råd för att komma igång är helt enkelt att planera in det jag vill ha gjort. Jag håller precis på att starta min egen Bulllet Journal så jag slipper ha allt i mitt röriga huvud. Är så taggad att få igång bujon för det känns som rätt sätt för mig. Jag behöver inte tänka mig trött utan kan släppa på hjärnan och låta kroppen göra sig fysiskt trött. Min fråga: Hur skulle du använda din tid om du tex bara behövde jobba halvtid och inte heltid? (Min stora dröm) 🙂

 20. Hanna Stafrén says:

  Va trevligt att ramla in på ett kalas såhär på småtimmarna. Att jobba halvtid är en dröm för mig. Dvs. jobba halvtid som anställd. Övriga tiden skulle jag då lägga på mitt egna företag och nya idéer som bubblar hela tiden. Utöver det skulle jag lägga tiden på hemmet och familjen.
  Fråga till nästa gäst, Har du något som du kommer på dig själv med att alltid skjuta upp? (städning, träning, etc) Vad beror det på tror du?

 21. Jenna Orava says:

  Jag kommer troligtvis pga min asperger inte jobba heltid i framtiden. Men jag behöver den andra tiden för att orka med saker man måste göra på vardagen, diska städa osv. Annars får jag ingen fritid eftersom jag har svårt att lägga rätt mängd tid på rätt saker.
  Fråga: bästa huskurerna för förkylning enligt dig?

 22. Anna says:

  Oj vad trevligt med bloggkalas!
  SVAR: Bästa huskuren för förkylning: Vila och ingefäradryck (Slå över kokt, varmt vatten över riven ingefära, tillsätt citron och honung när det är ljummet. Sila, drick och njut.
  FRÅGA: Är du snäll mot dig själv?

Comments are closed.