Jag känner att jag behöver ta Birgerssons ledare i DN en vända till. Varför? Jo för den hamnade lite i skymundan för det andra häromdagen. Jag tycker verkligen om den.

Hon skriver personligt, med humor, finess och en lagom dos av sarkasm. Precis min sorts av läsning. Hon tar en diskussion om kvälls- och morgonjaget som jag tror är något vi alla kan känna igen lite. Hur får man morgonjaget att förstå att kvällsjaget faktiskt kan ha rätt. När man ligger där i sängen på morgonen är allt det där sunda smarta man kom på kvällen före som bortblåst. Då säger morgonjaget att den minsann vägrar gå upp fastän kvällsjaget mycket bestämt gjort en plan. Morgonjaget vägrar lyssna till väckarklockans envisa ringande. Surt vänder den sig om och somnar om och känner sig som vinnaren av de två.

Hon pratar vidare om att det är en bra idé att tacka de som faktiskt går upp tidigare än alla andra och som ”ägnar livets alla vakna timmar åt att forska cancermedicin” Hon pratar vidare om det perfekta hos människor förstås med en viss sarkasm för inte är det så att bara för att man går upp tidigt blir äktenskapet perfekt. Jag tror det ligger en aning arbete bakom det och en mycket stor dos kärlek.

Sista stycket i hennes ledare tycker jag verkligen om:

Men för oss som inte är några supermänniskor tror jag att livet framlevs bäst i en mix av effektivitet, avkoppling och kaos. Det första för att få något gjort utan att det tar hela dagen. Det andra för att kunna tänka och vara närvarande i de viktigaste relationerna. Det tredje för att inte bli alltför självbelåten. Utmaningen är att hitta balansen.

Och här sätter hon huvudet på spiken. Livet handlar inte om perfektion och extrema metoder för att överleva. Det handlar om att finna sitt sätt att vara i balans. Hitta det sätt som just du vill leva och får dig att må bra. Jag förespråkar tidiga mornar eftersom det ger möjlighet till lugn och en bra plan för dagen men kanske är det andra delar av konceptet som är ditt guldkorn. Livet är ditt att leva. Inte mitt. Däremot hjälper jag dig mer än gärna att ta dig framåt och dit du vill. Det brinner jag för och det gör mitt liv perfekt. Tillsammans med så mycket annat som mitt liv består av.

Till sist vill jag säga till Birgersson att för att komma upp på morgonen när morgonjaget vägrar blir lättare om du tydligt definierat ditt syfte med varför du går upp tidigare. Att bara gå upp för att gå upp kanske inte är motivation nog. Bara ett tips.

mahognyblogg3

4 tankar om “Birgerssons ledare i DN en vända till

 1. Britt says:

  Toppenbra reflektion om valet hur jag vill leva mitt liv!
  Och så har jag nog misat något. Förut kom det från dorro.se och nu står det wordpress.
  Är ju inte så teknisk begåvad så jag bara undrar – varför?
  Ha en fin lördag

 2. Lena Brolin says:

  Det där med balansen i livet är ju så viktigt!
  Tycker jag behöver tänka på den jämt och ständigt för att må bra.
  Och hur balansen ser ut i våra liv är ju olika från person till person.
  Handlar om både personlighet, livsrytm, ev. sjukdom av olika slag och så vidare.
  Tack för ett bra inlägg!
  🙂
  Kram!
  /Lena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *