Idag bjuder jag på första inlägget i Behind the scenes. Behind the scenes är saker som hänt under 2014 men som ni läsare inte har fått ta del av eller inte fått ta del av hela processen.

Livet är sällan bara en dans på rosor utan snarare en berg- och dalbana. En berg-och dalbana av glädjeämnen och utmaningar. Vi har perioder då vi känner att nu går det som det ska. Allt är som jag har planerat och det går enkelt framåt men så plötsligt händer något och det blir tufft. Vi ifrågasätter varför detta ska hända just mig och varför just nu. Ska jag verkligen aldrig bara få ha det bra. Detta sker för alla. Det är inte bara dig det händer även om du i stunden tror det.

För att saker ska gå så där bra när allt flyter på och det inte verkar som något är svårt behöver du få utmaningar då och då. I utmaningen växer du. Där utvecklas du. Där händer det saker. En analys av dig själv och situationen blir ett måste och i det skapas en strategi. Ibland för överlevnad men oftast för att ta sig igenom utmaningen och komma ut på slutet med sinnet i behåll.

Det är sällan att utmaningarna är så tuffa och stora att vi inte kan leva det vi kallar vårt liv samtidigt. Det handlar om att strukturera om, se saker ur ett annat perspektiv men väldigt mycket handlar framför allt om inställning. Hur du väljer att förhålla dig till situationen är avgörande för hur resultatet ska bli men framför allt hur du ska må under processens gång.

När jag i mars i år insåg att jag inte skulle må bättre över en natt utan att jag skulle må dåligt under en längre period la jag mig i min säng och deppade. Ja faktiskt. Medan jag låg där och tankarna snurrade la sig en plan tillrätta. Min dåvarande plan korrigerades och ändrades om efter det rådande förhållandet. När planen var klar satte jag mig upp och tog fram min dator. Jag skrev ner planen, tänkte lite till och började surfa runt lite på nätet för inspiration kring det jag tänkt göra. Medan jag gjorde detta började jag skriva. Och jag skrev och skrev och skrev i ett par månader (jag satt inte kvar i sängen så länge). Resultatet av mitt skrivande blev förstås boken 5 AM är ingen tidpunkt. Det är en livsstil. Under våren satt jag främst hemma i soffan och på sommaren satt jag ute på min altan. Eftersom jag inte kunde förflytta mig på det sätt jag i vanliga fall kan blev skrivandet mitt projekt. Det blev mitt sätt att vända på den situation jag hade hamnat i. Istället för att lägga ner alla mina planer så ändrade jag den och satte ett nytt mål för mitt företag. Det jag fick ut av det beslutet är boken, ett hållbart koncept och fantastiskt många roliga nya erfarenheter.

Inställningen till utmaningen man får är hela skillnaden. Det är tillåtet att vara ledsen. Det är till och med tillåtet att deppa och känna att livet är orättvist. En liten stund. Saken är den att livet går inte ut på att allt ska vara enkelt hela tiden. Livet går ut på att leva och lära.

Fundera på hur du gör när något oväntat eller tufft händer? Hur reagerar du? Vad gör du? Vad har du för inställning? Och skapa dig en strategi för hur du vill reagera och agera nästa gång något händer.

behindthescenes5am

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *