Idag har jag nått ett litet mål. Näst intill obetydligt men det har stått på min lista ett tag. Det är knappt så det gör skillnad i mitt liv och absolut inte för någon annan heller. Så varför har jag haft det som ett mål?

Jo, för jag tror att även de små målen räknas. Det lilla i livet gör skillnad för oss. Om inte i våra framsteg mot de större målen så i vår attityd, självkänsla, självförtroende och välmående. När jag såg att det jag haft sikte på var uppnått utropade jag ett litet YES och kände mig gladare. Det tycker jag är gott nog. Det gör skillnad för mitt humör idag. För en stund.

Jag pratade med en man på Bokmässan som var väldigt noga med att sätta upp mindre mål för sig själv varje dag. Sådant som kanske kunde verka obetydligt för någon annan men som var viktigt för honom. Tre saker skrev han upp varje dag. Han hade en speciell anteckningsbok för detta. Han skrev saker som: 

ringa en specifik vän
ta en promenad på lunchen
äta sallad till lunch
vila mellan de två mötena

Han berättade vidare att han sparat alla sina anteckningsböcker och när han känner sig lite nere så läser han i någon av dem och blir genast lite gladare. De gör alltså inte bara nytta i stunden utan även över tid.

Små mål blir inte en lika stor kamp att nå och det ger energi till att uppnå de större och tyngre målen. De mål som löper över lång tid. Det är så mycket lättare för oss att se en dag eller någon vecka framåt än fem år fram i tiden. Detta gör att vi kan ha saker i nuet att fokusera på samtidigt som vi arbetar på vårt framtida mål.

Vad tycker du?

IMG_2235

2 tankar om “Fem myror: Även små mål räknas

  1. Monica says:

    Håller helt med, en liten detalj bara, även små mål ska firas, även om det bara är med en extra kopp te, eller en ros, en timme egentid eller så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *