Att ta kreativa pauser

Igår kände jag att det var dags att ge en påminnelse om pauserna i vardagen och uppmanade er att ta fram er planering för dagen och skriva in tider för paus. Jag vet inte hur många av er som valde att aktivt agera på denna påminnelse men själv såg jag till att tänka lite extra på mina pauser. Igår valde jag att ta kreativa pauser.

Att ta kreativa pauserEtt tillfälle att stanna upp

En paus handlar inte bara om att vila utan det är även ett tillfälle att stanna upp och ge den kreativa tanken nytt utrymme att flöda. Vi har så många tankar som studsar runt i vårt huvud under en dag och ibland kan det kännas som allt inte riktigt får plats. Jag känner så varje dag. En tanke puttar undan en annan tanke som triggar en idé som i sin tur fiskar fram en känsla och så håller jag på i cirklar som inte vill ta slut.

Om jag inte skulle ta pauser så skulle jag inte få något vettigt gjort alls på dagarna.

Att ta kreativa pauserEnergi och fokus

Som vanligt var jag iväg på tidigt morgonmöte eftersom det var onsdag och en timme efter det hade jag en coachingsession inplanerad. Mellan mötet och coachingen tog jag mig en kopp te och pratade med en nätverkskollega en stund. Vi pratade arbete men mer av brainstormingkaraktär än djupgående analys av något. Det var en uppfriskande stund som gav mig exakt den energi och det fokus som jag behövde för att ge mig in i en coachingsituation.

Kreativa pauser

Senare på dagen när jag satt hemma och jobbade och började känna mig rastlös och uttråkad tog jag fram min stora kamera och lekte linslus. Att le mot kameran har jag märkt gör att jag blir glad. När jag ansvarar för kameran själv vill säga. I vanliga fall tar jag fram stativet och ställer in och grejar så ljuset är rätt. Nu skulle jag bara ha en kort paus så jag tog kameran som den var och tryckte av. Det är inte det enklaste att hålla en systemkamera med en hand kan jag säga. Jag hade en riktigt rolig kreativ paus och kände mig rejält påfylld med energi

Hur fotona blev? Det ser du här i inlägget. Sisådär men jag fick den boost jag behövde. Vad vill jag ha sagt med det här lite svamliga inlägget? Var noga med pauserna. Gör de roliga och energigivande. Var påhittig.

5 tankar om “Att ta kreativa pauser

  1. Helena Roth says:

    Jag brukar ofta köra med pomodoro-metoden (25 min arbete, 5 min paus, på repeat) och min favoritpaussysselsättning är att vräka på en favoritlåt och dansa loss alldeles galet!

  2. Ingela says:

    Jag har inte tänkt på att schemalägga mina kreativa pauser. Jag bara tar dem ändå när jag vill, men det är nog bra att lägga in dem när man har arbetstoppar. Det ska jag tänka på. Tack för tipset!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *