Hej vänner!

En av de absolut vanligaste frågorna jag får är: Hur ska en att-göra-lista vara utformad? ⠀⠀
Ibland får jag lust att svara: Det spelar ingen roll så länge den fungerar för dig. Det stämmer, men det är inte det svar du vill ha. Du vill veta vad den magiska formeln är. Vad är hemligheten?Vad det är som kommer göra att du äntligen förstår hur posterna på listan du har skrivit ska bockas av?

Ett mer utförligt svar

Då när jag ger dig ett mer utförligt svar då blir det ett helt annat även om det jag egentligen vill svara är helt sant.

Här är några av mina tips:

  • Tänk till. Utgå från vad du behöver få gjort och skriv enbart det på listan. Det som är viktigt på riktigt idag. – Gör det som är störst eller jobbigast först (om inte något annat har en deadline före).
  • Stanna upp när det kommer en känsla av att du borde göra något annat än det som står på listan. Varför tänker jag det här nu? Är det för att det verkligen behöver göras och jag glömt bort det (det händer ju) eller är det en undanflykt för att slippa göra det du bestämt att du ska göra.
  • Gör inte din lista för dagen för lång. Sex poster är tillräckligt. Fyll hellre på under dagen.

Viktigast av allt är att det spelar ingen som helst roll hur snygg listan är om du inte agerar på den. Listan är bara ord. Inget annat. Du är den drivande kraften. ⠀

Masterlistan⠀

Du kan ha en lista som gäller för hela veckan som du portionerar ut över veckan eller så har du en lista med precis allt du kan komma på. En så kallad masterlista. Denna masterlista ska inte användas som den lista du använder dagligen. Det blir ett stressmoment snarare än en hjälp. Du för över till din dagliga planering eller veckoplanering beroende på vilket du främst använder.

Listan i sig är ingen planering. Planering blir det först när du har bestämt när det ska göras.⠀⠀⠀⠀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *