Att se när pennan snabbt sveper över det stora pappret samtidigt som pannan är i stora tänkarveck är en helt underbar stund. Jag känner mig nästan lite överpeppad där jag står och ser aktiviteten från mitt håll. Jag tittar på alla ord som skrivs och tänker framåt på vad det kommer betyda för samtalet. Vad kan det tänkas leda till? Jag känner ängsligheten över om det är rätt ord som skrivs och jag intygar att det som kommer fram är det som ska skrivas. Jag står där och älskar det jag gör och inser att jag gör det jag är ämnad för.

Personen jag coachar är helt fokuserad på sin uppgift att skriva ner sina roller som chef. Vad gör personen egentligen varje dag och är det detta hen ska göra? Under tiden som pennan går över pappret konverserar vi över de ord som skrivs. Vad betyder detta för dig egentligen och vad innefattar det för dig som chef (sätt in valfri livsroll)? Pappret fylls med ord kring verksamheten och kring framtiden och en struktur börjar träda fram. Samtalet får en riktning och vi går in på djupet. Tankar väcks, frågor ställs och det blir klarare och klarare vad det hela handlar om. Vi har det stora pappret framför oss och det skrivs stora ord under tiden. Så vi kommer ihåg till nästa gång. När sessionen nästan är slut ber jag om en sammanfattning:

Vad har du gjort idag och vad har du kommit fram till? och det är alltid lika intressant att höra svaret för det är aldrig självklart. Min föreställning behöver inte vara densamma som din och det är inte heller syftet. Syftet med coachingen är att du som blir coachad kan få nya sätt att se på saker som du lever med varje dag. Det ger dig nya vinklar och du kan komma fram till helt fantastiska lösningar eller få nya kraftfulla idéer. Det som är hela poängen är att du ska känna att du använder din potential till fullo och att du gör det du är ämnad att göra.

[bctt tweet=”Jag gör det jag är ämnad för!”]

Att coacha på plats är såklart annorlunda eftersom vi då kan använda oss av fysiska verktyg vilket är svårare över Skype eller telefon. Däremot gör det inte skillnad för resultaten eftersom resultaten styrs av samtalet och den jag pratar med. Vilken typ av coaching du vill ha väljer du förstås själv men det går att välja mellan LIVE och över Skype.

Mer om den coaching vi erbjuder hittar du under tjänster. Inom kort kommer det fler roliga möjligheter till coaching och utveckling men möjligheten att boka finns alltid.

Gör du det du är ämnad för?

coaching

2 tankar om “Att göra det jag är ämnad för

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *