Nu har jag fyllt 50 år. Hur galet är inte det?

Länge har jag gått och tänkt och planerat för den stora festen. Den jag skulle ha när jag fyllde 50 år. Den har funnits med i bakhuvudet och jag har tyckt om att gå runt och drömma om tillställningen. Det blev en del av min vardag att dagdrömma om det. Tillsammans med festen dagdrömde jag om resan till Toscana med bästa vännerna. Om bubblet, vyerna och maten. 

Att fylla 50

Festen och resan är över

Nu har jag fyllt 50 år och kapitlet om festen och resan är över. Nu är det en del av ett minne. En upplevelse som är gjord. Och det är helt okej. Det är så livet är. Vi drömmer, vi planerar och vi gör. Precis som allt det jag jobbar med hela tiden. Det är livets gång och jag älskar verkligen livets gång.

Vad ska jag berätta om att fylla 50? Det är fantastiskt. Det är som vilken födelsedag som helst men med en större fest kan man säga. För OJ vilken fest det blev. Alla de finaste människorna jag vet samlade på samma plats. Klädda i rosa precis som jag önskade. Det dracks bubbel, skrattades och jag fick höra så många fina ord i tal och visor. OCH allt jag kunde tänka var: JAG ÄR RIK! 

Att fylla 50

Sammanfattning av att fylla 50

För det är så jag sammanfattar att fylla 50. Det är RIKEDOM. Det är att känna att livet trots alla svängningar varit bra och att jag under livets gång kopplat mig samman med människor som blivit mina vänner. Dessa vänner har jag jag umgåtts med olika mycket och under olika perioder men alla är lika viktiga för mig. För min utveckling och för vem jag är. De har bidragit till lärdomar och förhoppningsvis har jag bidragit till deras liv på ett positivt sätt.

Att fylla 50

Att fylla 50 innebär inte något mer än att fylla 49 år eller 30 år. Det är ett steg framåt som vi alla tar och för varje sådant steg vet vi att alternativet till en födelsedag är sämre. Det är alltid en del av mitt svar när någon frågar mig varför jag är så barnsligt förtjust i att fylla år: Jag älskar att samla människor omkring mig och fyller jag inte år så är jag död. Enkelt! 

Fokusera på upplevelser

Så jag har gjort det här kapitlet i mitt liv nu och jag tar steget in i nästa kapitel med glädje och nyfikenhet. Jag har lärt mig att njuta är ett sätt att leva och jag har bestämt mig för att nu vill jag fokusera ännu mer på upplevelser. Jag vill göra saker tillsammans med andra. Jag vill få nya intryck och ta med mig lärdomar från det jag gör. Det jag klarade av och det jag tyckte var svårt. Allt!

Vad mitt nästa kapitel innehåller vet jag såklart inte förutom det självklara som att jag fortsätter jobba med det jag gör och att livet i stort inte förändras speciellt mycket. Det enda jag vet är att jag just har bokat en resa till USA i sommar. Jag ska åka med min son. Så nu ska jag dagdrömma om den resan ett tag.

Att fylla 50

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *