Bloggåret

Denna veckan har jag tänkt fokusera på att se tillbaka på året 2017. Jag tycker alltid att det är svårt att skriva årskrönikor för jag blir så överväldigad att jag tycker det blir svårt att veta vad jag vill säga. Det händer ju så mycket under ett år. Men i år vill jag göra ett ärligt försök att skriva årskrönika där jag redogör för mina mål 2017 men också pratar om allt som hänt. Jag tänker att jag delar upp årskrönikan i fem inlägg. Detta är del 3 och handlar om bloggåret.

Bloggåret

Ojoj, hur sammanfattar jag bloggåret 2017? Jag började året med en plan som kanske inte var den mest detaljerade. En tanke och en riktning hade jag. Man skulle kunna kalla det ett mål men jag formulerade det aldrig i skrift. Varför gjorde jag inte det? Jag tror faktiskt att det var av rädsla. Rädsla att inte lyckas.

Tanken, riktningen och målet

Tanken och riktningen handlade om öka antalet personliga inlägg men ändå behålla min nisch. Lite klurigt eftersom allt jag gör faktiskt inte har med struktur och planering att göra. Chockande jag vet. Jag enades med mig själv om att det helt enkelt skulle handla om att skildra min vardag eftersom vardag i grund och botten är det jag sysslar med –  att få den att fungera.

Målet jag inte vågade skriva ner var att jag ville skapa en blogg som jag kan tjäna pengar på. Alltså ha samarbeten med företag som matchar det jag jobbar med och skriver om. Jag vill inte göra samarbeten med företag som ligger utanför mina områden. Det skulle inte kännas bra.

Än har jag inte haft något stort samarbete men jag ligger i förhandling med ett företag som jag skulle tycka vore helt fantastiskt att få arbeta med. Samtalet om det fortsätter efter årsskiftet. Vem vet hur det blir. Och blir det inte så blir det något annat.

Först lite statistik och kul fakta

Bästa månaden när det gäller antal besökare
Oktober

Sämsta månaden när det gäller besökare
Februari

Ökning av antal besökare från föregående år
En ökning med hela 205 %! Tack för det.

Mest kommenterade inlägg
Mina källor till inspiration tätt följt av
Jag tänker lunka in hösten, när den kommer

Antal inlägg under året
268 stycken. 22 inlägg per månad.

Där jag var lite arg
1. Nu kanske jag är lite gnällig, men varför ska jag jobba ska jag jobba på lördagar?
2. Sluta jämföra dig med andra. Du är bra nog

Det mest personliga inlägget
Livets berg- och dalbana som jag vägrar åka

Det mest otippade inlägget
Varför ett läppstift gör dig rakryggad

Bullet Journaling gjorde sitt inträde på riktigt

Under året har Bullet Journaling fått ta mer på plats på bloggen av den enkla anledningen att det verkligen är ett bra redskap för planering. Digitalt går såklart precis lika bra men vi har alla olika sätt som får oss att hantera vardagen. Bullet Journaling är ett sätt. Jag tycker det är riktigt roligt att det blivit så omtyckt.

Efter ett tag valde jag att förlägga det som har med Bullet Journaling till YouTube och på så sätt föddes söndagsfilmen. Den har varit fantastiskt rolig att göra och jag kommer fortsätta med det från och med i januari. Det blir även minst en film i mellandagarna eftersom planeringsMARATON går av stapeln då.

Mina personliga favoriter under 2017

Jag har såklart några favoriter av alla skrivna inlägg under året. Jag har valt ut sex stycken här men några av favoriterna ligger i listan ovan också.


Skomakarens barn är även jag. Ibland är det allt klokt att följa sina egna råd.

Hemmakontoret är en viktig plats för mig eftersom jag tillbringar så mycket tid där.

Att få till en bra att göralista är inte det enklaste. Detta är ett av mina tips.

 


Jag älskar att ha kalas när jag fyller år. I år var temat att ta fram tanten i sig.

Planera sin tid är bra att lära sig. Här delade jag med mig av 10 frågor att ställa sig.
Jag ska bara Dorotea PetterssonDet är alltid speciellt att hålla sin nyskrivna bok i handen första gången.

Stort tack

Jag måste såklart tacka alla er läsare. Det är ju ni som gör bloggen levande. Det är ni som kommer hit och läser och kommenterar. Det är för att ni finns som jag fortsätter skriva.

Det är er blogg och ni påverkar inläggen kanske utan att ni vet om det. MEN ni är alltid välkomna att önska inlägg och komma med förslag.

LÄS ÄVEN

Del 1 – mina mål
Del 2 – samarbeternas år

9 tankar om “Årskrönika 2017 – Bloggåret

  1. Charlotte says:

    Det är spännande att följa dig och jag tycker särskilt om när du har personliga reflektioner, som nu. Hur många läsare har du på bloggen i dag? Vilka mätinstrument använder du?
    Glad jul
    Charlotte

  2. Pingback: Årskrönika 2017 - jag, bara jag - Dorotea Pettersson, tidscoach

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *