APRIL, APRILI LOVE YOU

April, april, I love you

APRIL, APRILI LOVE YOU

Bästa månaden på året är här. Det är april och med den kommer våren, blommorna, solen, värmen och dessutom fyller jag år. Hurra för mig.

Detta skrev jag om i mars

Innan jag börjar att gå igenom mina mål för april vill jag se tillbaka på mars. Mars är lite av en transportsträcka känner jag varje år. En mellanmånad på något sätt. Jag är trött på vintern och vill bara att våren ska komma. Min vårtrötthet slog till tidigt i år så en del av mars kändes som ett töcken och dålig energi som resultat.

Under mars skrev jag mycket om nya boken vilket inte var så konstigt eftersom det äntligen var dags för boksläpp. Jag skrev också om dagarna när inget känns peppande och jag startade “Breven från dorro”.

Jag ska bara Dorotea Pettersson

Jag fick hem ett första exemplar av boken och jag blev genast lite nykär. Känslan när den låg där i brevlådan är lite svår att beskriva faktiskt.

mål

Jag skrev om att det finns dagar då inget känns speciellt peppande och att det är okej att känna så.

Det du önskar ska du få

Jag testade er lite genom att ge er möjligheten att önska er vad ni ville och några av er önskade och ska efter hand få det ni önskade.

från ax till limpa

Jag skrev ett inlägg om min bokresa så om du går i bokskrivartankar läs det här inlägget.

Tre förslag inför tidsomställningen inatt

Självklart kunde jag inte undvika att skriva om tidsomställningen så jag tipsade om tre saker att tänka på och så skrev jag även en debattartikel som publicerades hos SVT opinion.

breven från dorro

Jag skickade ut det första brevet till er som prenumererar på mina nyhetsbrev. Från och med nu är de mer personliga och handlar inte om det ni kan läsa om på sociala medier. Det går såklart bra att skriva upp sig på listan nu också. Brev nummer två skickar jag denna veckan.

ticseJag avslutade månaden med TV och galamiddag. Fint ska de va’.

Månadens mest lästa inlägg

Det inlägg som flest av er läste var: Hur vet du att du prokrastinerar? En definition och på andra plats kom inlägget om tidsomställningen.

April, april

Då tar vi och pratar lite om april. En ny månad kräver nya mål och för mig skulle jag nog säga att månadens ord är.

STRATEGI

Det kan tyckas att det enda jag gör är att skriva strategiplaner och ibland känns det så också. Det jag behöver göra är att justera min strategi utifrån sådant jag tog till mig under konferensen. Jag har att göra kan man säga men det mesta känns roligt.

När du ska sätta mål inför en ny månad så börja med att titta bakåt som jag precis gjorde.

√ Vad gjorde jag?
√ Vad resulterade det i?
√ Vad behöver jag göra för att ta mig framåt?

Titta i din kalender och se vad som finns bokat redan och anpassa sedan dina uppgifter/aktiviteter efter det. Utgå från den tid du har till ditt förfogande och planera så att du har tid för det viktigaste. Se till att planera in “detta ser jag fram emot aktiviteter” och gör plats för det oförutsedda men också pauserna.

 

2 tankar om “April, april, I love you

  1. Mona säger:

    Tack för tips! Jag gillar att titta tillbaka på tidigare inlägg, ofta har jag glömt vad jag skrivit om. Roligt att ha hittat din blogg 🙂

  2. Stella Scott säger:

    Planering är min sämsta gren! 😀 Den kalender, app, strategi, finns inte som kan hålla mig på banan. Men jag får väldigt, väldigt mycket gjort! Finner det själv lite fascinerande faktiskt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *