Blir det en bra vår i år tror du? Jag har ingen aning men jag hoppas på det. Det jag vet däremot är vad jag vill ha för fokus under april. Det är dags att sätta ett nytt fokusord.

Men först ska jag summera mars

Mitt fokusord för mars har varit vanor där min tanke var att lägga fokus på min morgonrutin. Det har jag gjort men inte alls så mycket som jag tänkte mig. Jag har ändrat om ordningen och testat den. Det är ungefär allt. På något sätt behöver jag inte öva så mycket när det kommer till just morgonrutinen. Den är enkel för mig oavsett ordning.

Det jag däremot har kommit fram till när det gäller ordningen jag nu har är att den gör mig lugnare och det är ett riktigt bra resultat.

Ordningen är nu:

 • Ligga kvar i sängen och kolla sociala medier. Jag vet, jag vet, det går ungefär emot alla regler men faktiskt ger det mig ro och boostar min kreativitet. 
 • Jag hämtar en kopp te.
 • Tar fram min Bullet Journal och skriver dagens planering.
 • Ser över blogginlägg och text för mina sociala medier. Om klockan blivit kring 09:00 så lägger jag ut mitt första inlägg för dagen och säger godmorgon i stories på Instagram.
 • Om jag har möten och coaching inplanerat så förbereder jag dessa och med det börjar min arbetsdag

Den är inte på något sätt speciell. Inte en millimeter rörelse ingår och inget direkt intellektuellt men jag har märkt att börjar jag lägga in sådant så känner jag krav. Det gjorde jag inte tidigare men jag har ändrats helt enkelt. Just nu fungerar detta så det får vara så här ett tag.

Den andra vanan jag jobbat med är vad jag äter. Jag är ingen strikt ätare men det senaste har jag haft ovanligt ont i kroppen. Då vet jag att jag behöver gå över i superstrikt kost. Jag utsesluter alla mjölkprodukter och mjölprodukter under minst sex veckor. Det blir mycket frukt och grönsaker och kyckling. Jag har inga problem med det men visst blir det lite tråkigt i längden. Jag är inne på vecka tre nu och avbryter till min födelsedag den här gången. Förhoppningsvis ska det minska ner inflammationerna i kroppen. För det mesta brukar det blir bättre men det är ingen vetenskap det här så vem vet hur det blir den här gången.

Ja, det var väl det gällande mars månads fokusord.

Let it be bubbel och skratt

Bubbel och skratt tänker jag mig i april. Varför? Jo för april är min favoritmånad. Och ja, det är för att jag fyller år och jag är som ett litet barn när det kommer till födelsedag. Våren landar på riktigt och det kylslagna i luften brukar övergå i mildare temperatur. I rabatterna dyker vårblommorna upp och i år ligger påsken sent så den firas i april. 

Jag tänker att jag ska fira lite extra i april. Det lilla, det stora och att jag blir 49 år. För varför inte liksom. Det finns alltid något att fira. 

Min gissning är att det blir minst tre födelsdagsfiranden och sen blir det säkert en hel del annat som kan firas. Mitt högra knä (har knäprotes) fyller till exempel år i april. Det kan jag fira. Tre år tror jag minsann att Valborg blir. Ja, knät heter Valborg för att jag opererades på Valborgsmässoafton.

Mitt fokusord för april blir helt enkelt FIRA men jag tänker kalla det för bubbel & skratt för det känns ännu mer kul.

Vad blir ditt fokusord för april?

(Mina fokusord hittills i år har varit: tänka, action, vanor)

2 tankar om “April, april let it be bubbel och skratt

 1. Anna-Maria says:

  Låter som härliga planer för april! Bra ord, det kanske jag ska anamma också, jag fyller också år i april. 🙂 Morgonrutin är något jag har svårt att få till på ett bra sätt. Skulle också behöva skärpa till kosten ordentligt och dra ner på kolhydrater, framförallt sockret. Men det är svårt tycker jag.

  • Dorotea says:

   Ta en sak i taget. Hitta en väg att gå som känns greppbar. Och ja, FIRA är ett trevligt ord.
   Kontakta mig om du behöver hjälp med dina förändringar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *