När jag träffar nya människor och vi kommer in på ”vad jobbar du med och vad jobbar jag med samtalet” så händer allt som oftast en rätt intressant grej. Människor går ganska direkt in i försvarsställning. Förklarar för mig hur de har det med tiden och att de väl egentligen har tid men…

Fler än hälften av de jag träffar vill förklara för mig varför deras tid inte räcker till och hur de väl egentligen vet hur de ska göra för att få det att fungera. Alla har ju trots allt 24 timmar men det är inte alltid så enkelt. Och så fortsätter de med att berätta om sin att göralista och hur de önskar att den var kortare och att de önskar de hann med att göra det ena eller det andra mer än vad de gör just nu.

DU BEHÖVER INTE FÖRSVARA DIG

Vad vill jag ha sagt med detta? Jo, du behöver inte försvara din situation för mig. Du behöver inte känna att du inte hanterar det här med att få ihop allt i livet. Det är okej. Jag dömer ingen för deras vardagskaos eftersom jag vet att det alltid finns en anledning till att det är som det är. Det kan bero på verklig tidsbrist eller inbillad sådan men det spelar ingen direkt roll just då.

Och ja, jag vet hur jag kan hjälpa dig få ordning på det men när jag träffar dig ute på stan, på ett mingel eller i kön i mataffären så behöver du inte försvara dig över att du är stressad eller att du inte hinner prata med mig. Vi lever alla mitt i livet med vår egna agenda. Det gör jag också. Jag har barn att hämta på fritids och jag ska få mitt hus städat före gästerna kommer och helst ha duschat innan också. Jag blir stressad ibland och ibland faller hela planeringen jag gjorde på morgonen på grund av något oväntat eller för att jag missbedömt något.

VI HAR ALLA VÅRT LIV

Vi är människor. Människor i ett samhället fullt med saker att göra som vi vill hinna med. Träna, vara med barnen, ha ett städat hem, shoppa, träffa vänner, hälsa på mamma, laga nyttig mat och ha fredagsmys. Det är vårt liv.

Vi har alla 24 timmar och vi använder dessa timmar på olika sätt. Är det för stressigt eller för svårt då kan jag hjälpa dig. Det gör jag mer än gärna. Men förklara dig det behöver du inte.

Dorotea Pettersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *