Allt handlar om Bokmässan i Göteborg denna veckan. Jag ska ordna med tusen och en saker, packa ner allt som ska med till Svenska Mässan och dessutom göra det där andra som jag gör på dagarna. Coacha ni vet.

Det är fullt upp helt enkelt och det tycker jag om när det är. Detta känns helt fantastiskt spännande samtidigt som fjärilarna dansar runt i magen och vägrar lämna mig ifred. Det är många tankar som susar genom huvudet. De negativa tankarna slår jag bort snabbt och låter dem tas över helt av de positiva och drömmande tankarna. De negativa hjälper mig inte framåt och jag vill inte fastna i dem för då vet jag att jag står där och gör allt som ska göras i sista stund. Det är bara dumt.

På dagens att göra lista har jag:

– skicka in underlag till tryckeri (plansch, en folder)
– köpa lite småsaker som jag behöver i montern
– bestämma vilka kläder jag ska ha på mig (mycket viktigt)
– förbereda torsdagens morgonkaffe-event

Hmm, det där låter inte ett dugg mycket eller betungande. Det är det inte nämligen. Jag har en mycket detaljrik, strukturerad och genomtänkt planering för denna veckan. Minsta lilla sak är nedskriven. Det hjälper mig att skjuta undan stresskänslorna.

Jag kommer stå i en monter med sju andra författare. Vi tillhör alla det kvinnliga nätverket Qoola Qvinnor och har böcker vi vill dela med oss av. Det kommer vara en monter med liv och rörelse så vill ni ha fest ska ni komma till oss. Vi finns i monter C00:05

Bokmässan_deltagare_2014

(Collage lånat av Qoola Qvinnor. Jepp, jag lånar bilder ibland.)

6 tankar om “Allt handlar om Bokmässan

 1. Jeanette says:

  Wow, vilken ordning, klart smart att förebygga stressen. Lycka till på bokmässan, tyvärr kan jag inte komma och hälsa på dig. Jag kommer inte dit i år men som sagt lycka till och ha kul!
  /Jeanette

 2. Klara says:

  Spännande med bokmässan! Jag har aldrig varit där men har förstås hört talas massor om den. Vad är det bästa med den tycker du?

  Måste också bara säga att jag gillar din profilbild med prickigt och den gröna klockan. Riktigt stilrent fast ändå rolig liksom : )

  • Dorotea says:

   Ja bokmässan är något helt speciellt. Det bästa är mångfalden tycker jag och alla trevliga möten.

   Tack, vad roligt att du tycker om fotot. Tikka (klockan) blir också glad att höra det.

   /Dorotea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *