Hej vänner!

För en vecka sedan var jag på Alexander Pärleros föreläsning. Ni vet han med Framgångspodden. Nordens största och mest kända podd.

Premiär i Göteborg

Det var premiärkväll i Göteborg så det var lite extra kul. Alexander gjorde ett riktigt bra jobb där uppe på scen men det märktes att han var lite nervös vilket jag tycker är helt okej. Det är en stor grej att åka på turnè på det sättet och i salongen var det dryga 500 personer. Att prata inför en stor publik är inte något man gör i en handvändning.

Han pratade om sina egna framgångsfaktorer och berättade om vad han lärt sig av de han intervjuat. Han delgav misstag han gjort och berättade också lite om sin egen bakgrund. Det var nära och roligt på samma gång.

Jag är skomakarens barn

Han tog upp en sak som jag tänkt på förut och även pratat med mina klienter om vid många tillfällen men som det var ett tag sedan jag utmanade mig själv med. Skomakarens barn ni vet. Det var att fundera på en sak man vill sluta med och en sak man vill börja med. Även om jag vet precis vad det här handlar om och hur bra det är att utmana sig själv och testa nya saker så var min första känsla motstånd. För mig är motstånd ett tecken på att det behöver göras. Ett tecken på att jag inte får backa utan behöver dyka rakt in men jag kan inte påstå att det blev något dykande för här sitter jag en vecka senare och har inte kommit igång.

Nu skriver jag ju det här blogginlägget så då behöver jag ju göra något åt saken och göra mig redo för det där dyket. Jag hoppas verkligen att dyket är ner i en skumgummigrop och inte i vatten (ogillar att bada). Jag har tagit några varv i mitt huvud och det jag ska sluta med kom direkt men vad jag ska börja med satt långt inne. Kanske beror det på att jag har mina mål för i år satta och jag har mycket att jobba på för att uppnå dem så jag tycker att jag redan är i början av flera projekt eller också är det för att jag helt enkelt inte vill. Jag tänker att jag inte ska analysera för djupt utan bara välja något och köra med det. Något kommer jag ju lära mig oavsett.

Jag tycker att det är viktigt att leva som jag lär och undviker jag detta så gör jag inte det.

Detta ska jag börja med

Det jag ska börja med kan låta konstigt för vissa men helt självklart för mig. Som vissa av er vet så har jag två reumatiska sjukdomar som gör mig begränsad. Jag går väldigt dåligt. Detta gör att jag inte kommer ut så mycket. Jag går till bilen och kör dig jag ska och sedan åker jag hem. Det räknar jag inte som att vara ute utan som att vara på väg. Jag behöver vara ute mer och jag saknar det något otroligt. Det kommer inte ske något mirakel inom det närmaste så gå promenader kan inte bli verklighet men att vara utomhus kräver ingen promenad.

Jag har därför bestämt att jag från och med idag ska börja sätta mig på bänken utanför vårt hus eller i soffan på altanen (när våren drar igång) minst 10 minuter (mer går såklart bra)om dagen. Det är ingen stor grej och inte svårt heller men alltså hur roligt är det att sitta på en bänk? Jag tänker göra det roligt och kanske går jag till en annan bänk när jag har en bättre gådag. Det finns möjligheter i det här.

Detta ska jag sluta med

Det jag ska sluta med är något självklart och mer och mer irriterande i mitt liv. Något som stör min uppmärksamhet och används utan att det behövs. Kanske har du gissat vad det handlar om. Det jag ska sluta med är att ta upp min mobiltelefon hela tiden. Jag är bra på det när jag jobbar. Då ligger den upp och ner på mitt bord men när jag sitter i soffan och läser, umgås med vänner, ser på serie eller pratar med min man då åker den fram mest hela tiden.

När jag sitter på bänken får telefonen följa med för att lyssna på podd, musik eller bok. Det går också bra att ta ett bevisfoto.

Vad tycker du om mina val? Berätta för mig vad du ska börja och sluta med. Jag är supernyfiken.

Be Your Power

Få tillgång till din POWER och bli EXTRAORDINARY.
Ett medlemsprogram för dig som vill växa
som människa.

LÄS MER

2 tankar om “Alexander Pärleros ger en utmaning

 1. iHanna says:

  Det låter som två bra val av utmaningar tycker jag. Jag skulle kunna ta samma sak i mitt liv, gå ut oftare och sluta titta på telefonen (speciellt vid läggdags). Bästa rådet för att läsa fler böcker är annars att ha mobilen i ett annat rum eller på når-inte-från-där-jag-sitter-avstånd, då kommer impulsen att ta upp telefonen och kolla den av sig innan man hunnit börja scrolla, vilket ju annars ofta sker helt omedvetet!

  Lycka till med dina två utmaningar – jag håller tummarna för en solig vår!

  • Dorotea says:

   Ja, det känns som bra utmaningar. Att inte ha telefonen i rummet kan få bli nästa steg. Börjar med att hantera att inte ta upp den hela tiden 😜

   Tack för tumhållandet gällande solig vår ☀️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *