A plan that fits your lifeGör du det du önskar göra? Lever du ditt drömliv? Det är två frågor som jag kan fundera på ibland. Jag tycker de är viktiga men de är också stora och lite läskiga. Vad innebär det att leva sitt drömliv egentligen? Jag gillar meningen A plan that fits your life. Det känns relevant.

A plan that fits your lifeKan jag göra det ingen annan har gjort?

Vad innebär det att ha a plan that fits your life? Jag är nog inte helt säker på det men jag har lite tankar kring det. Jag tror nämligen att det är individuellt och därför är det också svårt. Det finns så många vilnklar och tolkningar på det. Det blir tankar om vad som är förväntat av en och vilka normer som gäller i det hörn av samhället som man själv lever i. Kan jag göra det ingen annan har gjort? Hur konstig kommer de tycka att jag är?

Vi följer mönster. Ett mönster som på något sätt blivit tilldelat oss under vår uppväxt. Vi har fått oskrivna regler hemifrån, från våra vänner och från skolan. När vi blir vuxna blir det lätt att vi gör som vi har lärt och inte tänker tanken att det går att göra på något annat sätt. Så länge man inte är olycklig är det ju inte så mycket att diskutera. Eller?

A plan that fits your lifeEtt drömliv

Att leva sitt drömliv behöver inte innebära att bo på en strand i Karibien eller flytta ut på landet och odla sin egen mat. Ibland känner jag att det är den bilden som målas upp. Jag tycker om mitt hem. Jag tycker inte om vädret i Sverige men jag tycker om att bo här. För mig handlar det mer om att göra det jag älskar. Det jag brinner för. Det som gör att jag känner att jag hela tiden utmanas att göra mitt bästa. Jag tycker om att gå utanför ramarna och jag bokstavligen älskar göra saker jag är rädd för. Till en viss gräns. Jag kommer aldrig i mitt liv hoppa fallskärm för jag förstår inte syftet med det. Och där är en nyckel för mig. Det behöver finnas ett syfte som är tillräckligt relevant för mig att agera på.

A plan that fits your lifeDet här behöver jag

Jag är en doer. Jag gör saker hela tiden och det måste ingå i min livsplan. Jag tycker inte om att vara sysslolös. Det behöver däremot inte vara en superaktiv aktivitet. Skriva en bok går bra. Då gör jag något. I min plan behöver det ingå människor, vänner. Jag behöver ha samtal som gör att jag får tänka till och klura på lösningar. Jag kräver ensamtid för att fungera så det behöver finnas. Gärna på en lugn plats. En brygga eller en stubbe fungerar utmärkt. I mitt liv behöver jag som sagt utmaningar och jag behöver skapa. Skapa i form av skrivande eller doodla i en anteckningsbok. Helst skulle jag vilja bo i skogen med utsikt över en sjö. Jag vill höra fåglarna kvittra och hackspetten hacka. Det var så jag bodde som barn och jag älskar det fortfarande. Jag kan även tänka mig ett hus med terass någonstans i Italien. Jag älskar Italien.

A plan that fits your lifeA plan that fits your life

Men nu ramlar jag nog utanför ämnet tror jag – a plan that fits your life. Alltså planera inte efter vad andra tycker och tänker. Planera inte enbart för att andra ska bli glada och nöjda med dig. Planera så att du trivs med dig själv och dina resultat. Se till att de människor du tycker om ingår i din plan. Ge dem av din tid. Ha inte något att göra hela tiden utan se till att ha ledigt. Ledigt på riktigt. Njut. Och le massor.

Som du förstår så är det bara du som kan avgöra vad innehållet är. Du har säkert en helt annan definition av vad detta betyder. Jag vill gärna höra den. Berätta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *