7 utmaningar för ett bättre liv. Hmm, jag ogillar den här typen av rubricering egentligen men jag tänker leva med den för den här gången. De här utmaningarna handlar snarare om utveckling eftersom utmaningar leder till utveckling. Att göra något annorlunda skapar utveckling och det är just vad de här 7 utmaningarna i dagens poddavsnitt handlar om.

Jag vet att jag kommer få frågan om det går att hitta listan någonstans så skriver jag ner det här också.

7 utmaningar för ett bättre liv

1. När du kommer på dig själv att övertänka saker så utmana dig själv med att istället ta ett steg framåt.

Alltså stanna inte kvar i älandet om jag ska göra det här eller inte. Gör det. Ta steget.

2. När du har två saker att välja mellan utmana dig själv att välja den som känns läskigast.

Jepp, det som är läskigt är det som leder till utveckling. Det händer grejer med dig när du gör grejer som du egentligen är rädd för.

3. När du ska göra något nytt så utmana dig själv med att göra det med entusiasm och hängivelse.

Det är inte alltid lätt att vara helt pepp när det är ngt nytt på gång eftersom hjärspökena gärna tar överhanden. Varningsklockorna ringer. När du trots det är entuisistisk och hänger dig då blir det du gör mer intressant och du kommer lära dig mer.

4. När ett misstag sker så utmana dig själv att lära dig något från det istället för att slösa tid på att döma dig själv.

Det här pratade jag om i gårdagens avsnitt. Misstag, misslyckanden, bär med sig på massor med lärdom. Låt dig själv lära dig något istället för att döma dig själv.

5. När du finner dig själv försöka kontrollera allt utmana då dig själv att släppa taget och njuta av stunden.

Mhm! När du kontrollerar saker då är det svårt att se det roliga och vara en del av det som händer. Om du släpper taget blir allt ljusare kan man säga. Du är med och kan ta med dig nya lärdomar än just det att du är bra på att tex organisera för det visste du ju redan.

6. När någon är otrevlig mot dig utmana dig själv med att vara trevlig tillbaka.

Gah! Den här är svår men det är så mycket värt att göra. Den otrevliga person en har säkert ngt i sitt bagage som gör att beteendet är förfärligt. Om du är trevlig så kanske en minibit av det bagaget kan ramla ut ur ryggsäcken.

7. När du fångar dig själv i tankarna om att det gräset är grönare på andra sidan. Utmana då dig själv med att vattna ditt eget gräs.

Att vara avundsjuk tar tid ifrån din egen utveckling. Använd din tid till att lära dig något eller göra det som krävs. Att bara tycka andra har det bättre kommer inte göra ditt liv bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *