6 tips för att känna adventsmys ända fram till julafton

6-tips-for-att-kanna-adventsmys-till-julafton

Vi har alla vår egen föreställning om vad som är en bra jul och också om vad som är mysigt. För mig är det att jag kan känna adventsmys eller julkänsla under hela december och för att det ska bli möjligt så förbereder jag mig.

Idag vill jag dela med mig av 6 tips för att känna adventsmys ända fram till julafton. Jag utgår ifrån dessa sex tips själv när jag förbereder och planerar för december, advent och jul.

6 TIPS FÖR ATT KÄNNA ADVENTSMYS ÄNDA FRAM TILL JULAFTON

1. Vad är viktigt för dig och din familj?

Börja med att prata om vad alla i familjen önskar. Det är inte helt säkert att det som en person tycker är självklart är det för någon annan. Prata om vad ni vill göra under december och hur ni vill ha det på julafton.

2. Man måste inte göra som man alltid har gjort

Jag kan inte nog understryka min åsikt om att det inte finns en regel som säger att man måste göra som man alltid har gjort. Om något känns tråkigt eller tröttande så kanske det går att ersätta med något annat, göras på ett annat sätt eller helt tas bort. Ger det inte nöje är det förmodligen inte nödvändigt.

3. Planera in de viktigaste aktiviteterna i god tid

De saker som du och familjen har bestämt att ni verkligen vill göra är det klokt att planera in tidigt så att inte dagarna springer iväg. Det vore ju synd att inte hinna med det som ni tycker bäst om. Planera även in bakdagar, städdagar (även om jag inte anser att det nödvändigtvis måste städas extra bara för att det är jul) och annat som är viktigt för dig.

4. Undvik i sista stund

Om möjligt så tycker jag att du ska undvika att göra saker i sista stund. Om det går så handla julklapparna i god tid eller storhandla maten några dagar före julafton. Ibland kan det vara så att vissa omständigheter gör att man inte kan göra saker långt i förväg försök då att tänka på att inte förlägga allt till sista stund.

Att slippa den stress som det kan innebära är ju bara skönt och istället kan du njuta av allt det trevliga och mysiga.

5. En sak i taget

Spring inte på alla bollar samtidigt utan ta en sak i taget. Du vinner inte tid på det även om det kan kännas så. Välj en sak, lägg din energi på det och bli nöjd med ditt resultat.

6. Pausa. Andas. Se. Njut

Driv inte dig själv för hårt utan ge dig själv pauser. Om du känner att det är svårt att få tid till att stanna upp så planera in dem i din kalender. Respektera sedan denna bokning som du skulle ett möte på jobbet.

6 tips för att känna adventsmys till julafton

8 tankar om “6 tips för att känna adventsmys ända fram till julafton

  1. malin säger:

    Mycket bra råd!
    Jag älskar jul och advent och att tända ljus i mängder. Jag känner att så fort det är så här mycket snö som det är här så blir jag sugen. Jag kan nog inte vänta till första advent.
    För vår familj är det att vara tillsammans och mysa och baka och sitta framför brasan. Jag ska definitivt ta ett litet “möte” med familjen för att höra vad de önskar med julen.
    Your Lifestyle Coach -Malin Hammar-Blomwall

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *