Det finns en stark koppling mellan vad du gör på morgonen och hur du sedan känner dig resten av dagen. Att gå upp i sista stund för att hinna med att göra sig ordning och äta frukost och sedan stressa ut genom dörren ger en känsla av stress och att ligga efter medan att gå upp i bra tid, förbereda sin dag, äta en lugn frukost och sedan bege sig vidare ger en fokuserad start på dagen. Stor skillnad tycker jag. Sant för många.

Här är 6 exempel på saker som människor gör på morgonen som ger extra glädje:

1. Rör på sig
Nu pratar jag inte om att man måste träna utan det räcker att röra på sig. Det räcker med en promenad, stretching eller lite yoga. Det hjälper till att väcka kroppen till liv.

2. Planerar sin dag
Se över vad som händer under dagen. Gör kartan färdig före du går ut genom dörren istället för att skapa den under dagen. Planeringen handlar inte bara om de saker som du behöver få gjorda utan den ska även innehålla ditt mål för dagen och kanske vilken känsla du vill uppbringa. Planeringen ska hjälpa dig få en enklare dag och innehålla verktygen för att klara av de eventuella hinder du kommer möta.

3. Mediterar
En kort stund med dina egna tankar hjälper dig att få ett lugnt sinne. Du sållar medan du mediterar varken du är medveten om det eller inte. Det kan också handla om att visualisera inför en svår uppgift under dagen. Föreställ dig att du redan är där och se vad som händer och se dig själv gå därifrån med den känsla och det resultat du önskar,

4. Äter en stadig frukost
Att äta en bra och energigivande frukost ger självklart en bra start på dagen. Frukosten behöver inte ligga direkt som du vaknar utan ta den hellre efter att du har rört på dig och planerat din dag. Om du klarar av att vänta. Bara en kopp kaffe eller te räknas inte som frukost.

5. Försöker att hålla sig undan sociala medier
Det är klokt att hålla sig borta från dator, platta och telefon det första på morgonen. Att börja med att se över sociala medier ger dig intryck som kanske inte är till hjälp för att starta din dag som du önskar. Men detta avgör du helt själv. Du kanske tycker om att lägga upp en morgonbild på Instagram för att det ingår i din morgonritual att göra så.

6. Ler och säger godmorgon till människor
Att gå upp tidigt kan innebära att man är uppe före alla andra. När andra i familjen vaknar eller när man går till bussen så le och säg godmorgon. Det ger alla glädje. Krama dina nära.

Jag vill poängtera att människor som inte går upp tidigt självklart också är glada människor men jag vet och ser på de jag coachar att just gå upp tidigt medför mer glädje. Det medför struktur och detta i sin tur ger tid till att vara med sina vänner och sin familj mer.

IMG_7265 (1)

 

2 tankar om “6 saker glada människor gör på morgonen

  1. Britt says:

    Allt du beskriver här är så riktigt och rätt. Numera gör jag lite övningar i sängen för att komma igång på morgonen innan jag stiger upp. (är reumatiker). Är guld värt även om det är små rörelser som inte tar lång tid.
    Nu ska jag bara få till det där med sociala medier på morgonen. Tyckte det var trevligt att hälsa godmorgon men eg borde jag hellre meditera en stund.

    • Dorotea says:

      Övningar i sängen är kanon. Jag gör detsamma. Blir lättare att resa sig upp då. Du kan fortsätta säga godmorgon om det ger dig något positivt och du inte fastnar där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *