Finns det framgångsfaktorer för ett bra liv tror du? Jag tror nog att det är så att vi alla skapar våra egna sätt att uppnå framgång men att det även finns vissa komponenter som är till bra hjälp. Om du vet vilka råd du ska följa så når du framgång.

Välj vilka råd du följer

Det kommer råd från överallt på hur du bäst lever ditt liv och hur du skapar den framgång du önskar. Självklart är det fint att få hjälp med in slutändan är det ditt beslut vad du faktiskt väljer att göra. Glöm inte att lyssna till din inre röst om vad som är rätt och fel.

6 framgångsfaktorer jag lever efter

Jag har satt samman en lista över 8 punkter som jag anser viktiga. Jag utgår ifrån mig själv här så detta är de framgångsfaktorer jag själv lever. I alla fall sex av dem.

1. Gör vad du kan med det du har
Utgå alltid från den position du är i just nu och arbeta därfrån. Tänk inte direkt att du behöver köpa till något eller ha en viss expertis för att komma igång. Börja där du kan börja och låt resten falla på plats efter hand. Med andra ord: Gräv där du står.

2. Små steg är också steg
Det är så lätt att tro att framgång handlar om stora händelser och prestationer. Inte alls. Framgång kan vara hur litet som helst men göra stor skillnad för dig, företaget, gruppen eller vad det handlar om.

3. Du är vad du tänker att du är
Den här punkten är viktig. Det du säger till dig själv blir sant så tänk på att vara noga med hur du talar till dig själv. Alla är nybörjare i början så att tänka att utgångsläget alltid är att vara bäst på något kommer snarare ta dig bakåt än framåt. Du är bra!

4. Det som händer imorgon är en effekt av vad du tänkte och gjorde idag
Jepp! Framgång handlar om framsteg och det handlar om arbete. Resultat kommer först när du gör en insats så det du gör idag skördar du imorgon. Det du påbörjar idag kan du fortsätta på imorgon och en dag framöver är du klar.

5. Gör dig av med måsten
Hur tänker jag nu? Har inte alla måsten? Jo, det har vi. Det finns absolut måsten i livet men din inställning till dessa måsten väljer du själv. Om du bestämmer att det är tråkigt och tungt så kommer det bli så. Dessutom är jag helt övertygad om att det finns måsten som du kan göra dig av med.

6. Samla karmapoäng
Istället för att tänka ”Hur ska jag tjäna pengar”, tänk ”Hur kan jag hjälpa människor i min omgivning?”.
Det här punkten behöver inte handla om pengar. Poängen är att tänk inte på vad du får ut av något utan på hur du kan vara till hjälp. Det du gör kommer tillbaka på ett eller annat sätt. Det är som karma. Samla karmapoäng så kommer du må fint.

Passar någon av dessa punkter dig? Vilka framgångsfaktorer har du i ditt liv?

 

 

En tanke om “6 framgångsfaktorer jag lever efter

  1. Pingback: 4 nyckelpunkter för ett framgångsrikt företag - Dorotea Pettersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *