6 alternativ till nyårslöften

Här kommer lite alternativ till nyårslöftena och kanske även till nyårsmålen. I förra inlägget pratar jag om skillnaden mellan nyårslöften och nyårsmål så läs gärna det om du vill.

Det här är snarare om du känner att du inte är den typen som vill ha en massa nyårsmål eller för dig som vill prova på något nytt.

6 ALTERNATIV TILL NYÅRSLÖFTEN

1. Skriv en bucket list
En bucket list är en lista där du skriver ner sådant som du önskar göra någon gång i livet. Den går att göra som en lista du prickar av ifrån under flera år eller så gör du en som gäller för i år.

2. Anta en utmaning
Det bokstavligen kryllar av utmaningar att hoppa på. Det kan vara en träningsutmaning eller en köpstoppsutmaning. Ja, vad som helst som passar dig.

3. Skriv en ”det här ser jag fram emot lista”
Att se fram emot något gör att livet känns trevligare och roligare. Vad ser du fram emot 2017. Det kan vara aktiviteter, känslor, tillfällen, sammanhang.

4. Välj ett ord som ska representera ditt år – fokusord
Detta gör jag varje år och det kan du också göra. Välj något som du tycker är viktigt och låt det ordet guida dig under 2017. Du ska se att det kommer dyka upp allt möjligt relaterat till ditt ord.

5. En ny aktivitet/upptäckt i månaden
Gå en kurs och lär dig något nytt. Åk iväg till en plats du önskat se länge. Det behöver inte vara långt bort i ett annat land. Kanske ligger det nästgårds men du tar dig aldrig dit. Ordna en middag med dina vänner på ett spännande tema.

6. Välj något du vill bli bättre på och satsa
Vill du bli bättre på att måla eller kanske på att sjunga. Något du velat länge men det blir aldrig av. Bestäm dig och agera på ett sådant sätt så att det blir verklighet. Det behöver inte vara varje dag eller ens varje vecka men låt det finnas som en del av ditt liv.

6 alternativ till nyårslöften

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *