Jag funderar mycket på hur min och din vardag kommer att se ut efter allt det här med Coronapandemin är över. Det jag vet säkert är att det kommer vara förändrat. Det är svårt att återgå till det normala efter det här. Vad blir det nya normala?

Förändring och anpassning

Runt omkring mig ser jag människor som anpassar sig efter nya direktiv. Vi ska inte umgås för mycket med varandra. Vi ska helst stanna hemma och vi kan inte resa någonstans. Många jobbar hemifrån. Det som gäller är det som finns i vår närhet. Det kan vara altanen, balkongen eller gräsmattan precis utanför huset. Det är skogen och havet. Det är inte längre uteserveringarna och restaurangerna på samma sätt. After Work sker online och de flesta möten och samtal som vi har sker också online. Det sker förändring hela tiden och vi får helt enkelt hänga med.

Social distansering

Jag har knappt träffat någon annan än min närmaste familj på fem veckor. Nästan alla jag har pratat med har jag pratat med i telefon eller via zoom. Jag har varit ovanligt social men utan att träffas och jag tror detta förändrar oss. Jag tror att det gör att vi tänker till och funderar över vad som faktiskt är viktigt på riktigt. Det där jag alltid tjatar om men som blir lite extra tydligt just nu. Jag tror att det vi lär oss nu och de nya vanor som kommer av den här händelsen kan vi ta med oss till det nya normala.

5 saker jag vill ta med mig in i det nya normala

 1. Naturen

  Jag kan inte säga att jag varit ute supermycket men jag har varit ute. Jag har grillat en heldag vid en sjö och jag har gått korta promenader. Jag har suttit ute på bänken på vår lekplats. Jag har njutit av detta och jag känner att jag behöver ha mycket mer av det.

 2. Samtalen

  Jag har pratat med så många människor de senaste veckorna. Människor jag aldrig skulle ha pratat med om inte det hade varit för denna underliga situation. Jag har lyfts och växt av det. Det digitala har verkligen hjälpt till att nå ut till människor och jag vill ta med detta in i det nya normala. Kanske ha fler samtal med min familj den vägen och mina vänner i USA. Det är så enkelt.

 3. Hemmagymmet

  En knasig sak vi gjort är att vi har ”slängt” ut vårt köksbord och ställt vår spinningcykel, vikter och träningsbollar i köket. Det har blivit en gym. Mycket konstigt men det känns bra. Det gör att jag sätter mig på cykeln och stretchar mitt knä. Jag kan inte cykla än på grund av min protes men jag kan använda pedaltaget för att stretcha en liiiiten bit i taget.

  Än har jag inte gjort så mycket mer men tillgängligheten finns.

  Och nej, gymmet ska inte få fortsätta vara i köket i all evighet. Vi får lösa det på ett annat sätt framöver men just nu fungerar det bra.

 4. Min envishet

  Jag har alltid varit envis men oj vad det har varit tydligt under de här veckorna. Att starta upp ett nytt bolag lagom till en ekonomisk kollaps är ju inte direkt optimalt. Jag bestämde mig direkt att köra på och inte lägga mig platt. Jag ska göra det här så nu gör jag det trots omständigheterna. En av sakerna jag har lärt mig är att jag KAN SÄLJA. Jag är ingen säljare men shit vad jag har varit bra på att prata med folk om vad jag gör och jag har äntligen insett att det är sälj det också. Det tog bara sju år av företagande för den poletten att trilla ner.

  Envisheten får hänga med.

 5. Extrovert vs introvert

  Jag har alltid sett mig själv som en extrovert person och det tror jag fortfarande att jag är. Det jag lärt mig under den här tiden är att jag är mer introvert än jag trodde. Jag har haft ett stort behov av tystnad och ensamhet med mina tankar. Jag har behövt analysera mitt läge och ge mig själv tid att anpassa mig till den förändring som sker.

  Jag kommer tillåta det introverta ta mer plats och kanske kommer jag äntligen lära mig det här med meditation och dess värde.

Det blev några saker. Det finns säkert mer som jag inte tänker på nu eller än. Jag kommer lära mig ännu mer om mig själv innan det här är över. Jag ser fram emot det nya normala. Jag tror det kommer bli hur bra som helst. Jag vet att människor som gått igenom något svårt eller varit del av en stor förändring utvecklas och lär sig nytt. Nytt om sig själv. Resan kanske är tung just nu men vardagen kommer tillbaka.

Vad tar du med dig in i det nya normala?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *