I arbetet med att lära känna dig själv bättre arbetar du från många olika håll när du skriver men det som alltid är gemensamt är att det handlar om dig. Du utgår alltid från dina tankar, dina känslor och det dolda som du har inom dig som kommer fram när du skriver.

I dag vill jag fokusera på att jobba med skrivuppgifter som utgår från en positiv riktning. Tanken är ju att du förr eller senare ska nå positiva resultat men att hela tiden riva i det som är svårt är inte speciellt motiverande. Det gäller att varva.

Svaren du får när du skriver på dessa skrivuppgifter kan såklart landa i svåra områden och då tar du tag i det med fördjupande frågor. Det är ett bra resultat det också. Allt som du kommer på som ger dig en fortsättning hjälper dig att komma närmare det resultat du önskar få av ditt skrivande.

5 skrivprompts med positiv utgångspunkt

Här är fem skrivuppgifter du kan börja med. Sätt dig ner, för dig själv, och skriv. Låt orden komma som de kommer och döm inte. För allt i världen döm inte. Alla ord får finnas. 

  1. Vad tänker jag på när mina tankar vandrar?
  2. Om jag kunde gå tillbaka i tiden och genomleva ett positivt minne/tillfälle/ögonblick i mitt liv, vilket skulle det vara?
  3. Beskriv tre saker jag älskar med mig själv.
  4. Vad gör mig gladast just nu?
  5. Vad/vem motiverar mig mest i mitt liv just nu?

Jag önskar dig en fin skrivstund.

Om du önskar fler skrivuppgifter/övningar som utgår från ditt behov så passar “Coaching med anpassad workbook” dig. Där får du två coachingsamtal samt 30 skrivuppgifter för fördjupning.

Detta är det mest populära hos mig just nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *