Övergången till ett nytt år är viktig för mig och därför har jag 4 saker jag gör inför ett nytt år. Dessa saker är tradition och har blivit till handlingar som bär med sig symbolik.

Övergången skapar en inledning

Jag tror fullt och starkt på att det vi uppmärksammar växer. Både i positiv och negativ bemärkelse så om fokus ligger på det som varit dåligt med året som varit så kommer den känslan att hänga med när du skålar vid tolvslaget. I alla fall känner jag så och därför har jag mina små traditioner som hjälper mig att inte dras med i det negativa och istället lägga min uppmärksamhet på det jag vill ta med mig.

4 saker jag gör inför ett nytt år

Framför allt gör jag fyra saker som hjälper mig med stämningen och leder in mig på den känsla jag vill känna. Det att jag gör samma sak varje år hjälper till. En tradition kan skapa både stress och riktning och för mig är det verkligen det sistnämnda i det här fallet. Jag känner tydligt vilka steg jag ska ta och för varje liten detalj kommer jag närmare och närmare skålen.

1. Planeringen

Säkert förstår du att planeringen är viktig som ett av mina steg. Jag vill känna att jag avslutar året på ett tydligt sätt så ett av mina moment är att skriva vad jag vill lämna kvar i det år som varit och vad jag vill ta med mig in i det kommande år. Det ger den där övergången jag pratar om.

2. Städningen

Många städar inför jul. Det gör jag också men städningen inför nyårsafton är mer kan man säga. Jag vill ha ett skinande (lagom skinande) hem som känns fint att komma hem till. Helst ska julen vara bortplockad också men där får jag inte alltid medhåll från min familj. Vi firar väldigt sällan nyårsafton hemma så när jag kliver över tröskeln den 1 januari möts jag av ett städat hem. Oh, the joy!

3. Blommorna

När det är städat ställer jag fram kronan på verket – blommorna. Jag vill ha en vacker bukett med vita blommor och något rosa/vinrött som bryter av och gärna en touch av glitter. Blommor ger glädje och glädje vill jag alltid ta med mig in i det nya året.

4. Skålen

Och sist men inte minst – skålen. Den som avslutar och inleder samtidigt. När glasen klingar mot varandra så kan jag säga hej då till ett år och hej till nästa. Visst är det vackert? Klingandet har en uppmuntrande ton tycker jag oavsett innehållet i glaset.

Inga konstigheter men det gör stor skillnad. 

Har du något du gör?

En tanke om “4 saker jag gör inför ett nytt år

  1. Pingback: Höjdpunkter och Gott Nytt år - Dorotea Pettersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *