Det går att få varje dag att kännas som en bra dag utan att överdriva i optimism och positivism. Det handlar främst om att lägga in pauser i din dag som är bara för dig och som ger dig den rätta energin.

En god känsla i kroppen

För att en dag ska kännas som en bra dag så brukar jag vilja ha en god känsla i kroppen genom dagen. Det behöver inte hända något stort eller speciellt för att det ska vara en bra dag (gör det det då är det en riktigt bra dag). För att jag ska antingen få den rätta känslan eller bibehålla känslan behöver jag lägga in den rätta sortens pauser i min dag. Stunder då jag gör något som jag vet är njutbart för mig. Något som gör att jag känner mig glad och positiv. Det behöver inte vara något stort men något jag tycker om.

För mig kan det vara att:

flytta från min arbetsplats till bänken på altanen eller till fåtöljen med en kopp nybryggt te.
sätta på en av mina listor med jazzmusik. Det ger ett skönt gung i kroppen.
dansa runt i vardagsrummet till hög musik.
ringa en vän och skratta tillsammans.
gosa med hundarna

Lägg in tid för dig i kalendern

Det här handlar om att lägga in tid för dig i din kalender och inte enbart fokusera på det arbete som behöver bli gjort. Arbetet kommer bli gjort om du har rätt energinivå och mår bra. Känner du dig låg och omotiverad går arbetet långsamt och du kommer kanske känna dig missnöjd med din insats.

Helt onödigt det där när det går att vända humöret enkelt. Det kan verka banalt men varje liten stund du ger dig själv gör skillnad. Varje stund av njut gör att din hjärna förstår att du uppskattar dig själv och den signalen i sin tur bygger på din självkänsla. Viktiga grejer det här.

Skapa effektivitet i ditt arbete

När du pausar från ditt arbete skapar du effektivitet. Du kan inte arbeta med samma arbetsuppgift hur länge som helst. Hjärnan orkar inte tänka hur länge som helst. Den behöver vila och omväxling. Du behöver vila och omväxling. Du är inte effektiv när du suttit och stirrat på samma sak i två timmar. Det är ingen idé att du försöker få dig själv att tro att pausen bara förlänger arbetsförloppet för det är inte sant. När du sätter dig igen har du fräschat till tankekontoret och analysförmågan ökar igen.

Vad gör du helst när du pausar?

4 tankar om “4 njut om dagen

  1. Kicki says:

    När jag pausar så tar jag gärna fram min stickning eller en bok som jag har på gång. Att fika med mig själv är något jag verkligen gillar. En kopp te eller kaffe i enrum får mig att ladda bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *