4 fördelar med att skriva handskrivna brevNu har brevskrivandet satt igång ordentligt i Snigelpostklubben. Varje dag kommer nya meddelanden upp i gruppen på facebook om brev som landat i en brevlåda någonstans. Det är verkligen roligt att se hur glada alla blir. Igår låg det ett brev i min brevlåda och jag blev verkligen glad och överraskad.

Mer kärlek och mer tid

Att få handskrivna brev är verkligen speciellt. Orden i sig är de samma som i ett brev skrivet i ett mejl men det känslan blir att någon lagt ner lite mer kärlek och lite mer tid. Det blir som ett hantverk och det tycker jag om.

Jag tror att själva brevskrivandet, varken det är för hand eller inte, gör något med oss. Vi förmedlar ett budskap med våra känslor och vi vill verkligen att mottagaren ska läsa. Nu pratar jag om personliga brev och inget annat. Det är ju inte lämpligt att bli personlig i alla brev man skriver.

4 fördelar med att skriva handskrivna brev

Kan det vara så att det finns fördelar med att skriva för hand istället för på dator. Jag har läst mycket om vad skriva för hand gör för oss det senaste och det finns bevis på att det är bra för oss. Här har jag listat fyra fördelar med att skriva handskrivna brev:

1. Du känner dig mer i kontakt med den person som du skriver till.
2. Det blir en paus i din dag när du sitter ner för att skriva.
3. Du får tillfälle att förfina din handstil.
4. Faktiskt kan det vara bra för din psykiska hälsa då brevskrivande ofta öppnar upp för tankar och självreflekterande.

4 fördelar med att skriva handskrivna brevEtt brev till mig

Jag blev verkligen glad och överraskad när det låg ett brev till mig i brevlådan igår. Jag har lagt det fritt att skriva till mig. De andra är uppdelade i par och skriver till varandra för att säkra att alla får brev. Själv läser jag i gruppen och njuter av allas glädje.

Brevet var en härlig lista över saker Susanne njuter av med sommaren. Ett mysigt och somrigt brev. Så passande att det kom en så fin sommardag när jag satt på altanen och jobbade. Stort tack för den tid du la ner på mig Susanne.

4 fördelar med att skriva handskrivna brev

7 tankar om “4 fördelar med att skriva handskrivna brev

  1. Magnus Blixt says:

    Vi är fyra vänner som i över tjugo års tid haft en ”brevkedja” igång, det är ett av få handskrivna brev jag får och skriver numera. Det går till så att jag får ett tjockt brev där jag först läser och tar ut brevet jag skickade sist, sedan läser de andras brev, skriver ett nytt och sedan skickar vidare hela högen till nästa på listan, i ett evigt kretslopp (Nåja, men över 20 år såhär långt). Var tionde år har vi även ordnat en fysisk träff…
    Det är dessutom häftigt att ha över 20 år av eget brevskrivande som arkiv över tillvaron.

  2. Gunnar F Novik says:

    Ja. Skriver så mycket och känner sällan att jag har tid för det handskrivna brevet.
    Men du har naturligtvis helt rätt när det gäller fördelarna för den som skriver. Tror dessutom att även mottagaren känner sig speciell när brevet dimper ner i brevlådan: ”någon har lagt ner extra tid på mig och vår relation” – det känns ju bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *