365 nya dagar. 365 nya chanser

Jag känner mig lite nervös så här sista dagen på året. Det är en känsla som faller över mig varje år. Nervös över vad som ska hända. Jag har så många tankar, idéer, drömmar och visioner eftersom jag suttit i dagar och tittat framåt och nu är det dags att genomföra. Det är dags att ta första steget. 365 nya dagar. 365 nya chanser.

TA KOMMANDOT

Att nå sina mål innebär arbete. Inget kommer hända om du inte tar kommando. Dina mål är satta och tankarna kring hur det ska genomföras snurrar. Låt det inte stanna där utan sätt igång. Första steget behöver inte vara stort. Börja med att ringa en vän och berätta vad du har tänkt dig eller ta en promenad om det är träna mer du har tänkt dig. Gör något som är relaterat till något av de mål du har satt upp.

VÄNTA INTE

Om du tillåter dig själv att vänta till imorgon så blir det genast lättare att imorgon vänta ännu en dag. En dag blir till två och plötsligt inser du att det har gått flera månader. Nya vanor och personlig utveckling är inte alltid enkla att ta sig an men du växer för varje dag som går och med erfarenheterna du får på vägen kommer du närmare slutmålet. Skjut inte upp för att det känns obehagligt eller svårt. Med största sannolikhet är det inte mindre läskigt imorgon. Ett steg i taget. Ett litet.

DU ÄR VÄRD ATT VINNA

Glöm inte bort att det är du själv som vill detta. Du har valt att göra en förändring, bli bättre på något eller ta bort något ur ditt liv. Det är ditt val från början. Se till att ha roligt under tiden som du jobbar. Ha roligt även när det känns tufft och hindren känns för höga. Med lite skratt och humor kan vi ta oss förbi mycket. Det blir som en knuff i rätt riktning.

Och vet du, att ibland är det som går fel kanske precis exakt det som behöver hända. Inte allt för sällan kommer vi på de bästa lösningarna när det verkar vara omöjligt att ta sig vidare. Visst kan kreativiteten känns långt borta när det känns svårt men plötsligt så kommer det. Det där du vet är helt rätt. Ge inte upp. Du är värd att vinna.

365 NYA DAGAR. 365 NYA CHANSER

Ett helt nytt år. Imorgon ligger 365 nya färska dagar framför dig och väntar på att du ska göra ditt bästa. Visst är det lite kittlande ändå? Du får en ny chans varje dag.

Det är så lätt att dras med av att allt går så snabbt. Vi går upp, gör det vi ska göra och sedan går vi och lägger oss. Och nästa dag samma sak. Gör inte det. Ta vara på varje dag. Gör en bra dag varje dag. Du kan det. Och skulle det visa sig bli en dålig dag trots att du jobbade hårt för att det inte skulle bli det så har du en ny chans imorgon.

Så vad blir nu ditt första steg imorgon? Fundera på det och gör dig redo.

Och när du har gjort det så tycker jag att du ska fira in det nya året på bästa möjliga sätt. Tacka 2016 för vad du har lärt dig och säg välkommen till 2017. Det tänker jag göra.

LÄS ÄVEN

6 alternativ till nyårslöften

Nyårsextravaganza – favoriter i repris

365 nya dagar. 365 nya chanser

 

4 tankar om “365 nya dagar. 365 nya chanser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *