När frågade du dig själv: Vad är viktigt för mig på riktigt? Vad får mig att verkligen känna att livet är meningsfullt? Och gör jag det jag behöver för att ha detta i mitt liv?

Vad är viktigt på riktigt?

Vore det inte klokt att leda livet dit du vill redan nu istället för att vänta på den där dagen då allt faller på plats? Jag kan spräcka den bubblan åt dig nu direkt. Den dagen kommer inte. Det finns alltid något som ska bli bättre eller ordnas. Det kommer alltid något och ersätter det du haft som undanflykt. För ja, mycket av det är undanflykter för att inte komma igång med livsdrömmarna och livskänslorna.

Varför? Jo, för det som är viktigt är ofta också läskigt. Det gör ju att du behöver engagera dig och du behöver möta dig själv och där och då förstå varför du inte tagit tag i det tidigare och då möta de känslor som kommer med de insikterna.

Då kan jag även berätta för dig: du är inte ensam. Vi är alla lite rädda. Vi är alla lite oroliga för hur det ska gå, om vi kan och om det ens kommer att hända.

MEN det är en del av livet att komma på det. Och du kommer aldrig uppnå det där du vill om du inte tar tag i det. NU är en riktigt bra tid att börja. Varför ska du vänta till imorgon annan dag när det är ditt liv det handlar om.

Du är värd allt du kan ge dig själv och lite till. Du är bra. Jag tycker vi har konstaterat detta ett par gånger nu men jag återkommer så att du kan påminnas. Påminnelser är bra.

3 listor som hjälper dig få större klarhet i vad som ger dig mening i livet

Sätt dig ner och gör de här tre listorna. Du behöver inte göra alla tre vid samma tillfälle men ge dig själv tiden att göra dem.

Du behöver din Bullet Journal eller annan anteckningsbok du använder eller ett helt vanligt vitt papper och du behöver tre pennor: en att skriva med och två, i olika färger, som du markerar med efter att du har skrivit.

1. Bläddra till en tom sida i din Bullet Journal eller anteckningsbok och skriv rubriken: 

Vad vill jag ha på riktigt? Skriv en lista med det du verkligen vill ha.

När du är klar med din lista tar du fram penna nummer två och markerar det du redan har och efter det tar du fram penna nummer tre och markerar det som du känner att du kan lägga in i ditt liv redan nu.

Fundera sedan på vad du behöver göra för att det ska fungera. Vad blir din actionlista?

2. Bläddra till en tom sida i din Bullet Journal eller anteckningsbok och skriv rubriken:

Skriv en lista med det som har gjort dig nyfiken den senaste tiden.

När du är klar med din lista tar du fram någon av dina andra pennor och så markerar du det som känner dig mest nyfiken på.

Fundera sedan på vad du behöver göra för att få in det i ditt liv. Vad blir din actionlista?

3. Bläddra till en tom sida i din Bullet Journal eller anteckningsbok och skriv rubriken:

Skriv en lista över vad du vill att din ideala, bästa,
dag ska innehålla.

När du är klar med din lista tar du fram en av dina andra pennor och markerar det du inte gör idag.

Fundera sedan på vad du behöver göra för att det ska ingå i din ideala dag. Vad blir din actionlista?

Nu har du tre listor med sådant som är viktigt för dig och som du önskar ska finnas i ditt liv och du har tre actionlistor. Nu är det upp till dig att använda dina actionlistor för att ta steg framåt.

4 tankar om “3 listor som hjälper dig få större klarhet i vad som ger dig mening i livet

  1. Rebecca says:

    Svepte in här hos dig Dorotea då jag hade en ”Hur ska jag veta vad jag vill med liv -dag” och så dök dom här listorna upp! Ska unna mig lite reflektionstid och skriva just dom här nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *