2018, I welcome youDet är den 2 januari och det är min första arbetsdag i det nya året och jag är verkligen hur peppad som helst. Jag är liksom helt redo att ta mig an alla projekt och utmaningar som ligger framför mig. Jag känner mig stark. 2018, I welcome you!

2018, I welcome youMina förväntningar är höga

Ovanligt höga faktiskt och det tror jag beror på att jag är ovanligt förberedd. Ännu mer än vanligt vilket måste betyda att det är galet mycket. Jag har en början till en plan för varje kvartal och jag har föreläsningar och kurser inbokade i kalendern. Jag gillar den känslan. Känslan av att allt är i rullning fast det bara är dag nummer två på året.

Jag tänker mig ett bra år på alla plan även om jag förstår att vissa kräver mer arbete än andra.

2018, I welcome youJag förväntar mig flow och resultat i år

Under det sista kvartalet av 2017 gjorde jag massor. Jag hade många uppdrag och jag planerade för 2018 men på grund av att det var såpass mycket på gång samtidigt så tappade jag mitt flow. Det tycker jag inte om. Så i år behöver jag vara mer tydlig med mina arbetstider och med innehållet i varje dag. Fördelningen behöver stämma för att jag ska kunna tänka rätt.

Resultat för mig är att jag ser att det jag har tänkt förverkligas. Det behöver inte alltid vara att jag tjänar massor med pengar. Jag gillar när jag ser att en flyktig tanke kan bli något konkret. Men såklart ser jag också fram emot att se hur mina stora planer, som till exempel medlemsprogrammet Be Your Power 2018, lyfter från marken och tar fart.

2018, I welcome youBucket 2018

Jag har gjort en lista över önskningar och mål i min Bullet Journal. Det är en enkel lista som jag kallar för bucket 2018. Där trängs mina önskningar och mål utan inbördes ordning. När jag skrev blev det femtio stycken men jag är rätt säker på att det kommer tillkomma fler. Här är ett smakprov på vad som står med på min lista:

 • Stänga ner det digitala minst två timmar varje arbetsdag. Jag använder datorn mycket i mitt arbete så datorn ingår inte i detta men facebook får inte ligga uppe.
 • Fokusera på fötterna – detta har jag nämnt tidigare men nu tar jag tag i det på riktigt. Så återigen står ”lära mig meditera” med på listan.
 • En powerdag i månaden och alltid ledig på fredagar. På powerdagen stänger jag ner det digitala helt och fokuserar inåt.
 • Skaffa mig ett medlemsskap på spa – minst en gång i veckan tänker jag sitta på spa och arbeta. Jag älskar den miljön. Jag kommer ha mina powerdagar där.
 • Bygga upp medlemsprogrammet  –  detta är nu igång men under året vill jag se det växa.
 • Köpa nytt smink – kan verka banalt men det är nästan slut och denna gången tänker jag köpa enbart veganskt. Det är ett av mina sätt att bidra till miljön.
 • Tatuera mig – jag har pratat om att tatuera mig i flera år nu. I år är det dags.
 • Renovera delar av huset. Hoppas jag.
 • I sommar ska jag ha semester. Förra sommaren lyckades jag stänga ner helt och det tänker jag göra i år också.
 • Ta tillbaka mina morgonrutiner. På grund av värken och dålig sömn har jag tyvärr varit tvungen att välja bort mina tidiga morgnar. Jag vill jobba för att ta tillbaka dem in i mitt liv igen. Tidiga morgnar är magiska. Framför allt på våren och sommaren.
 • Fira 10 år som gifta med min man. Helst av allt skulle jag vilja åka på en weekendresa utomlands men min man tycker inte om att resa så vi får se vad det kan tänkas bli. Det är inte förrän i oktober.
 • Fira min 45-årsdag på traditionsenligt sätt. Med bästa tjejerna och ett kul tema.
 • Vara lycklig!

2018, I welcome you2018, I welcome you

Jag är så pepp på det här. Jag har sett fram emot 2018 länge nu känns det som men det är ju för att jag har planerat för året i flera månader. Jag känner på mig att detta kommer bli ett mästarår. Det känns liksom i luften på något sätt. Jag har flera samarbeten som drar igång rejält under året och jag har riktigt bra människor som jag arbetar med dagligen. Det gör sådan skillnad att ha kollegor.

12 tankar om “2018, I welcome you

 1. clara says:

  Det är så roligt att läsa dina inlägg, för jag blir nog minst lika taggad som du är på det här! Ser fram emot att följa dig under året och såklart prata med dig imorgon 😀

  • Dorotea says:

   Hyfsad planerad räcker milslångt 😀

   Tatueringar, ja du, det ska bli tre stycken är tanken. En som representerar barnen på något sätt på insidan vänster arm (nedre delen av armen). En på höger arm, vet inte riktigt placering än, en vallmoblomma ska det bli och den tredje ska jag ha på utsidan av höger fot där det ska stå ”but first tea”. Ordet tea ska nog hamna på ovansidan foten. Man får se.

 2. Helena Roth says:

  Härlig start på 2018 – blir så impad av dig och din struktur. Du lever som du lär, vilket i sanning är något jag uppskattar! Tanken med en bucket 2018 gillas, kanske tar efter den med. Eller för den delen, kanske årets intention för mig faktiskt är en bucket 2018, även om jag nog kan krydda den med mer roliga och privata delar, fast… de kanske är med de också när jag tänker efter. Ha, som det kan bli!

  • Dorotea says:

   Åh tack! För mig är det viktigt att leva som jag lär. Det blir genuint då. Ett Bucketår låter inte fel och ja det finns privata och mer personliga delar på min också. Ser fram emot din #bucket2018.

 3. Emilia Westerström says:

  Det här med flow önskar jag mig själv också och bara genom att planera några blogginlägg framåt imorse fick jag in ett riktigt bra jobbflyt tidigare, så himla härligt! Kul att läsa dina mål!

 4. Mia Bergvall says:

  Låter som en bra plan!
  Hur definierar du ”stänga ner helt” på semestern? De flesta småföretagare tycks jobba hela sommaren, om än i mindre dos. Tar du helt ledigt och hur fungerar det med de kunder du har? Har de semester under samma period? Är så nyfiken!

  • Dorotea says:

   Jag menar att jag stänger ner helt på riktigt. Inför julimånad såg jag till att inte ta in några bokningar och jag hade inget annat som behövde göras. Det handlar om planering helt klart. Jag hade ett sommarerbjudande och de som köpte styrde jag till augusti. Jag höll min blogg igång lite men det var mest inlägg om min sommar och samma med instagram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *