Du vill få saker gjorda. Du vet precis vad och vill se resultat. Ändå händer det ingenting eller i alla fall nästan ingenting. Vad ska du göra?

Jag vill tipsa om två saker idag som är bra steg på vägen för att lyckas komma igång och få motivationen att hålla sig på en hållbar nivå.

1. Se till att börja 
Jepp, så enkelt är det. För att få något gjort behöver du komma igång. Det är nämligen så att våra hjärnor är programmerade så att om vi kommer igång med uppgiften så vill den avsluta. Visst är det smart? Komma igång är ju tyvärr den svåraste biten. Det kan vara minst lika svårt att komma igång med både inspiration och motivation på topp som när inget av det där finns. Varför är det så? Jo är det så att du verkligen vill komma igång och inte gör det handlar det ofta om en rädsla för att inte lyckas på det sätt som önskas. Du gör upp en bild av ditt resultat och oroar dig för om du ska uppnå detta. Om du inte börjar kommer du aldrig få veta. Om det handlar om att du inte har lust alls ja då finns det inget annat att göra än att bita i det sura äpplet och sätta igång. Motivationen kommer ofta under processen. När du ser att det går framåt kommer du känna dig engagerad och ivrig att få det klart.

2. Var otillgänglig under din bästa arbetstid på dygnet
Vi fungerar bäst vid olika tider på dygnet. Kom underfund med när din mest produktiva tid under dagen är och placera dina viktigaste eller svåraste projekt under den tiden. Gör du på det sättet så kommer du kunna jobba mer effektivt. Det viktiga är att du ser till att vara otillgänglig så att du verkligen kan arbeta fokuserad. Skulle det vara så att du anser att din bästa tid är nattetid så får du försöka komma på om det går att ändra det på något sätt. Faktiskt är det så att om du aktivt jobbar med att ställa om din inre klocka så kan du göra det.

Vad är den största anledningen till att du inte kommer igång?

2 tips

15 tankar om “2 tips på hur du går från ingenting till resultat

 1. Sofie says:

  Hej!
  Två superbra tips! Gillar din proffsiga framtoning! När jag läste det första tipset kom jag genast att tänka på vad Camilla Läckberg berättade i en intervju en gång. Det handlade om skrivkramp för författare och hon förstod inte riktigt vad andra författare menade med det. ”Det blir inget gjort om du inte sätter dig på rumpan och skriver hur omotiverade du än känner dig. Det är ditt jobb! Ner på stolen bara. Skriv, skriv, skriv.” Lite så är det ju med din första punkt också, och jag känner sååå väl igen mig! Tack för bra inlägg!

  • Dorotea says:

   Vad bra att du känner att det är användbart. Som du skriver kan det absolut vara så att det är svårare att komma igång med saker när man jobbar ensam. I ett team sporrar man varandra medan man som egen många gånger får lita på sin egen förmåga. Du får såklart gärna höra av dig till mig om du önskar en coach.

 2. Johanna says:

  Vilka bra tips du ger! Jag undrar vilka tips du har för att: ”om du aktivt jobbar med att ställa om din inre klocka så kan du göra det”? Min sambo har försenad sömnfas (DSPD).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *