För att lyckas med träningen i sommar och under semestern ska du få några enkla tips.

6 tips från coachen:

1. Omsätt dina tankar till handling. Var konkret i vad du vill uppnå.
2. Vad behöver du för att dina 15 minuter skall kännas meningsfulla och vara prioriterade?
3. Skapa en rutin. Avsätt 15 minuter per dag som inte går att förhandla om, gärna samma klockslag om det underlättar för dig.
4. Gör en planering med delmål. Belöna dig själv när du klarat första veckan, och när du uppnått ett delresultat osv. Var stolt över framstegen!
5. Välj något som utmanar dig. Under semestern har du chans att utmana dig extra när inte arbete stressar eller tar uppmärksamhet. Har du vanligtvis en stillasittande kropp kan fokus på på hållning och magmuskler, rygg vara intressant men även lättare konditionsträning.
6. Kom ihåg att ha roligt och var stolt över vad du åstadkommer för din kropp och knopp.

Under sommaren njuter jag själv av att vara utomhus extra mycket med framförallt löprundor eller cykelturer i vackra miljöer. Det gäller att hitta det som lockar ens egna behov och drivkrafter. Nedan ska du få några förslag på träning att välja från när du har långt ifrån gymmet i sommar.

Med snabb effektiv träning kan du både njuta av din semester och satsa på att samtidigt bibehålla kondition. Endast fantasin begränsar valet av aktiviteter och övningar. Tänk vad härligt att komma igång eller behålla och ha kvar din goda form i höst.

Några förslag på aktiviteter:

Hoppa hopprep
Upphopp
Utfall
Knäböj
Klättra i träd
Chins
Armgång
Armhävningar
Rodd med gummiband
Situps
Rygglyft
Planka
Cykla, springa, simma

Bra att ha:

Gummiband
Hopprep
Yogamatta
Pinne
Fotboll eller innebandyboll
Tennisracket, badmintonracket
Löparskor
Badkläder

Kom ihåg att vila och återhämtning också är viktigt. En kombination av aktiviteter och återhämtning är bäst och stärker dig inför höstens utmaningar. Ta vara på dina 15 minuter! Nu har du chans att göra en riktigt bra sommar och välja rätt för dig.

Ha en skön sommar!  Hälsningar Ewa Hutmacher,
Löpcoach, kostrådgivare och personlig tränare

TRXEwa Hutmacher, bor på Södermalm i Stockholm, egenföretagare på 36 år som brinner för träning, kost och hälsa och uppskattar möten med människor. En passion som förs vidare genom företaget Snabbfoting efter att själv ha genomgått både karriär- och livsstilsförändringar för att må bra och leva gott. Hon drivs av att vara med på förändringsresor och skapa möjligheter för andra.

Ewa bloggar på snabbfoting.se om kost, hälsa och träning med ett helhetsperspektiv för att inspirera och få människor att må bra och växa. Hon är utbildad löpcoach, kostrådgivare och personlig tränare. Ett av hennes specialområden är löpning och hon är snabb i löpspåret precis som på börsen som nyfiken civilekonom.

För att läsa de andra inläggen i SommarBoost på Bloggen 2015 klicka på fotot nedan:

COLLECTIONS

4 tankar om “15 minuter för dig! Lyckas med träningen i sommar med 6 tips

  1. Monica says:

    Tack Dorro,
    Äntligen fick jag ändan ur vagnen, har tänkt boka med just Ewa i flera månader nu, men tack vare dig blev det gjort NU!
    Kram Monica

  2. Pingback: Alla som boostar denna sommar! | Cramer cramar om Kultur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *