En av mina favoritkvinnor när jag växte upp var Oprah Winfrey. Jag tittade på hennes show varje dag. Jag älskade att lyssna till gästernas berättelser om det de varit med om men främst sög jag i mig det Oprah sa. Det kom mycket klokt ur henne.

Idag följer jag inte längre vad hon gör men hon är fortfarande en förebild för mig. Hon tog sig till framgång på egen hand. Hon hade inte rikedom när hon växte upp. Istället bestämde hon sig för vad hon ville och så jobbade hon sig dit med människor som hon själv valde. Det finns ett recept i det.

Det finns ett recept i det

Jag har alltid och fascineras fortfarande av kvinnor som väljer en väg och följer den på det sätt de vill. De tar sig an uppgiften med sin egen styrka och huvud. De lyssnar till sin inre röst. Leds av den. När de väl kommit igång låter de inget hindra dem från att ta sig fram. Självklart stöter de på hinder på vägen och har dagar då de inte orkar mer men de laddar om och kör vidare. Det finns ett recept i det här också.

Vad menar jag med recept? Jo, att du kan göra som andra kvinnor före dig och börja bygga på din idé och nå det mål du har satt upp för dig själv. Se hur andra kvinnor före dig har gjort och gör likadant. Jag menar inte att du ska härma dem utan analysera vad nycklarna i deras framgång är och applicera dem till din egen plan, för du kan också göra som andra kvinnor före dig. 

10 upplyftande citat av kvinnor

Jag har samlat ihop några citat från kvinnor. Det är en salig blandning kan man säga och det finns många, många fler. Låt oss börja med tre av Oprah Winfrey:

1. ”Anything you can imagine. You can create.” — Oprah Winfrey

2. ”Where there is no struggle, there is no strength.” — Oprah Winfrey

3. ”It doesn’t matter who you are, where you come from. The ability to triumph begins with you –  always” — Oprah Winfrey

Och 7 till:

4. “We want to empower women to do exactly what they want, to be true to themselves, to have the opportunities to develop. Women should feel free.” — Emma Watson

5. “I never dreamed about success. I worked for it.” — Estée Lauder

6. “Find something you’re passionate about and keep tremendously interested in it.” — Julia Child

7. “There’s something so special about a woman who dominates in a man’s world. It takes a certain grace, strength, intelligence, fearlessness, and the nerve to never take no for an answer.” — Rihanna’

8. “No one can make you feel inferior without your consent.” — Eleanor Roosevelt

9. “I raise up my voice—not so I can shout, but so that those without a voice can be heard.” — Malala Yousafzai

10. ”There is no limit to what we, as women, can accomplish.” — Michelle Obama

Något citat som resonerade med dig? Varför? Använd citatet när du skriver dina morgonsidor imorgon.

Och du, har du någon favoritcitat?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *